Jedinstvu derbi i pol pozicija

FOTO: OSSRB

Odbojkašice Jedinstva savladale su TENT iz Obrenovca u odloženoj utakmici 18. kola Banka Poštanska štedionica Superlige.

Jedinstvo je drugi put u 10 dana u gostima savladalo Obrenovčanke, te su ovim trijumfom pobegle na pet bodova prednosti u odnosu na prve pratioce.

Osvojile su prva dva uvodna seta izabranice Jova Cakovića identičnim rezultatom – 25:23. U trećem setu je viđena neverovatna borba, a TENT je posle tri propuštene prilike da meč uvede u četvrti set, iskoristio narednu šansu i smanjio razliku u setovima. Očekivala se bolja igra domaćeg tima, ali je Jedinstvo preuzelo inicijativu i u potpunosti dirigovala igrom, te zasluženo slavila u ispostaviće se poslednjem setu – 25:20.

Jovo Caković, trener Jedinstva, pohvalio je devojke i dodao da mu je izuzetno bitno da njegove izabranice podižu svoju formu pred završni deo sezone.

“Teška utakmica za nas, pod novim okolnostima. Nije jednostavno kada navikneš da celu sezonu igraš sa jednim igračem, koji je veoma bitan, a sada već drugu utakmicu igramo u drugoj kompoziciji. Još se privikavamo i skroz nam je drugi model igre. Možda ne igramo lepu odbojku, možda imamo više napada, ali smo kroz neke druge elemente došli do cilja. Tu mislim na strpljenje i upornost. Ponavljam, bilo je teško večeras iz dva razloga. Jedan je što je ekipa TENT-a veoma kvalitetna, a drugi je upravo ta hala, koja je posebna. Ipak, meni u ovom periodu nije primaran rezultat, već da iz utakmice u utakmicu podižemo nivo naše igre. Da li ćemo do plej-ofa da pobedimo sve utakmice, ili nećemo, nije mi bitno, već mi je važno da iz dana u dan budemo sve bolji i da pravimo pomake”, rekao je Caković.

Sjajnu utakmicu je odigrala Tamara Miljević i zabeležila 30 poena, dok je u redovima domaćina najbolja bila Mina Mijatović sa 14.

Jedinstvo će u narednom kolu gostovati Ubu, dok će TENT dočekati Srem.