Kadetkinje porazom od Grčke ispale u „B“ Diviziju

Foto: FSS

Ženska kadetska reprezentacije Srbije poražena  je od Grčke (1:2) u 3. kolu kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo (Švedska 5-18.maj) i na taj način zauzela poslednje mesto u grupi. Ali, da sve bude gore po izabranice selektora Aleksandra Petrovića, od narednog kvalifikacionog ciklusa biće u rangu niže „B“ Diviziji.

Posle Engleske i Italije i Grčka je bila krupan zalog za naše devojke. I na ovoj utakmici reprezentacija Srbije imala je nekoliko pehova, a svakako da je na konačan ishod utakmice u velikoj meri uticao i isključenje Lane MIlinčić  već u 30. minutu prvog poluvremena.

Na odmor se otišlo bez golova, a prava uzbuđenja koja su išla na vodenicu gošći desile su se u finišu utakmice. Grkinje su povele preko Naces u 79. minutu, a samo koji trenutak kasnije već je bilo 2:0 kada je mrežu pogodila Nanu. U poslednjem minutu Hana Sinanović uspela je samo da ublaži poraz.

Plasman na Evropsko prvenstvo obezbedila je reprezentacija Engleske koja je ostvarila sve gtri pobede, a u 3. kolu je bila bolja od Italije rezultatom 3:1.

SRBIJA – GRČKA 1:2 (0:0)

Strelci: 0:1 Nacis 79, 0:2 Nanu 82, 1:2 Sinanović 90. Stadion: SC „FSS“ u Staroj Pazovi. Sudija: Karolina Mari Jensen (Norveška). Crveni karton: Milinčić 30. (Srbija).

SRBIJA: Milinić, Vasić (69. Mitić), Lukić, Todorović (33. Stefanović), Sinanović, Miladinović, Draganić, Popov (77. Nikolić), Topalov, Popović, Kuzmanović (46. Ninković).

GRČKA: Manukaraki, Barcakli, Nacis, Teodoraki (63. Vlaku), Kosta, Mlamusi, Argiroju, Mogiju, Ivic (89. Deliu), Turcevic, Platania (68. Nanu).