Kadetska liga Srbije: Spartak ubedljiv, najzanimljivije na Banovom brdu

Foto: Informer

Ovog vikenda je odigrano osam utakmica u okviru 17. kola kadetske lige Srbije.

Kolo su započeli kragujevački Radnički i i Mladost iz Lučana, a rezultat je bio 1:1. Mrežu domaćina je u početnim sekundama zatresao Alempijević, da bi konačan skor postavio Boranijašević sa bele tačke u 54. minutu.

Najuzbudljiviji meč kola su odigrali Čukarički i Teleoptik na Banovom brdu. Domaćin nije mogao da zamisli bolji početak – gol Tasovskog u 4, zatim Matijaševića u 26. i Vujaševića u 34. minutu su popularne ,,brđane’’ na poluvreme odveli sa ubedljivih 3:0. Nastavak utakmice u potpunosti pripada gostima koji se na spektakularan način vraćaju u život. Sve je počelo pogotkom Cvijetića u 47. minutu, da bi zatim Čiča u 62. smanjio na samo gol zaostatka, a potpuni egal donosi Matić samo četiri minuta kasnije. Da tri boda ipak ostanu na domaćem terenu pobrinuo se Zečević u 86. minutu i postavio konačnih 4:3.

Niški Radnički je ubedljivo poražen na Čairu od subotičkog Spartaka sa 1:7, a igrač utakmice je bio Krstić sa četiri pogotka. Pored njega u listu strelaca su se upisali Jeftić, Pavlović i Nađ.

Crvena zvezda je na terenima Omladinske škole igrala sa Voždovcem, a najzanimljivije je bilo u poslednjih 15 minuta susreta. Najpre je Vučićević doneo prednost ekipi iz Zaplanjske ulice, da bi bod u Ljutice Bogdana zadržao Igor Bubanja golom u 87. minutu.

Kadeti večitog rivala su bili znatno uspešniji, budući da su pobedili kraljevački Kiker sa 4:0. Sve je počelo jedanaestercem u drugom minutu koji je realizovao Martinovič, da bi do kraja pogodio Radović dva puta i jednom Grbović.

Jagodina je trijumfovala nad Vršcem minimalnim rezultatom a pobedonosni gol je delo Alekse Trajkovića u 67. minutu.

Grafičar je u Novom Sadu odneo sva tri boda Vojvodini pobedom od 0:2, kojoj je ,,kumovao’’ najbolji igrač utakmice- Pavle Štulić koji je postigao gol u 6. i 62. minutu.

Tačku na rundu su stavili OLE i Brodarac, a rezultat je bio 1:0 za domaći tim. Pobedu ekipi OLE je doneo Rakočević pogotkom u poslednjim minutima nadoknade prvog poluvremena.

Radnički 1923 – Mladost 1:1
Čukarički – Teleoptik 4:3
Radnički Niš – Spartak 1:7
Crvena zvezda – Voždovac 1:1
Partizan – Kiker 4:0
Jagodina – Vršac 1:0
Vojvodina – Grafičar 0:2
OLE – Brodarac 1:0