Kangina životna forma – Gabonac vezao tri uzastopna gola prvi put u Zvezdinom dresu

Foto: FK Crvena zvezda

Reprezentativac Gabona je postigao tri vezana gola u pobedama srpskog velikana protiv Novog Pazara, Čukaričkog i TSC-a.

Kanga je do sada postigao 45 golova igrajući u dva mandata u Zvezdi, uz 61 asistenciju. Međutim, iskusni igrač je prvi put postigao tri vezana gola u crveno-belom dresu u 2024. godinu.

Na terenu se lako može primetiti odlična forma centralnog veziste, kao i da mu prija saradnja sa Vladanom Milojevićem.

U prvih šest meseci sezone 2017/18, kada je Milojević prvi put sarađivao sa njim, Kanga je postigao ukupno tri gola na 14 mečeva u Superligi. Naravno tome treba dodati i fenomelane pogotke protiv Sparte iz Praga i Krasnodara. Ipak, Kanga je već izjednačio tadašnji lični rekord.

Kangina najbolja sezona u nacionalnom prvenstvu Srbije jeste prethodna, 2022/23. Pod trenerskom palicom Miloša Milojevića postigao je 10 golova u sezoni.

U aktuelnoj takmičarskoj godini u šest navrata je zatresao mrežu. Po trenutnoj formi možda je i očekivano da nadmaši prošlosezonski učinak. Premda, ono što najviše raduje Zvezdine navijače jeste način na koji Kanga igra – možda i najbolje u karijeri.

Treba napomenuti da je Gabonac u periodu dok je igrao za Spartu iz Praga uspeo da u dva navrata postigne po tri vezana gola na mečevima Češkog državnog šampionata.