Krenula trenerska vrteška na „malim“ terenima Beograda

Foto: Sremske novine

Bilo je dovoljno da se odigraju u uzavisnosti od ranga, tek dva-tri vieknda na „malim“ terenima Beograda, pa da krene promena trenera. Pokrenula se vrteška, koja je samo za neupućene može da bude iznenađenje, ali ovo „pravilo“ prisutno je odavno, bilo da je reč o višim ili nižim rangovima.

Prva promena na klupi usledila je u srpskoligašu Torlaku. Sada već biši kormilar kluba iz Kumodraža Ivan Đurović, podneo je ostavku, pa su ljudi koji vode Torlak bili primorani da potraže novog šefa stručnog štaba. Izbor je pao na Gorana Jankovića, koji je predvodio nekoliko klubova, a na klupu ovog srpskoligaša došao je sa mesta selektora amaterske reprezentacije Beograda sa kojom je osvojio vicešampionsku titulu na završnom turniru UEFA Regionalnog kupa za amatere održanom u španiji Galiciji.

Jankoviću u trenerskoj knjižici piše da je radio sa mlađim selekcijama Studentskog grada i Brodarca, a od seniorskih timova predvodio je  Radnički (Nova Pazova), Studentski grad, BSK Borča, Prvu iskru i Radnički iz Sremske Mitrovice.

Promena je usledila i u Zvezdari. Posle samo dva osvojena boda u nastavku sezone Zdrvko Kovačević, odlučio je da podnese ostavku, pa se zahvalio rukvodstvu „bulki“ na saradnji. Odlsazak je usledio samo nekoliko dana pošto je mladi stručnjak imenovan za selektora amaterske reprezentacije Beograda.

I na Bulbulderu su brzo skinuli sa dnevnog reda pitanje „novi trener“. U narednom periodu o timu će brinuti Ivan Tasić, madi stručnjak koji je do sada radio sa mlađim selekcijama Voždovca.

Nikola Stojković je napustio Hajduk sa Liona, pa rukovodstvo popularnih „golubova“uskoro treba da definiše sve kada je reč o izboru novog trenera. Ujedno ovo je prva promena ovog proleća kada se goviri o klubovima Beogradske zone.

Sremčica, član Prve „A“ beogradske lige rastala se sa Bojanom Bojčićem, pa je za novog šefa struke imenovan Dejan Simić. Uklub u kojem je igrao, Simić dolazi iz obrenlvačkog Radničkog gde je bio na čelu omladinske školekluba sa „Vašarišta“.