Krivokapić eksluzivno za „MAX SPORT“: Verujem u prolaz, ovi momci to zaslužuju

FOTO: SPORTSKI ŽURNAL

Fudbalska reprezentacija Srbije do 19 godina putuje u Severnu Irsku na završni turnir kvalifikacija za EP, na kom će pored naših „Orlića“ nastupati Portugal, Danska i Grčka. Očekivanja pred polazak i samo takmičenje je izneo selektor reprezentacije Radovan Krivokapić.

Verujem u prolazak. Otežavajuća je okolnost jer samo prvoplasirana reprezentacija ide dalje. U grupi smo sa Portugalom koji je najbolje rangirana evropska selekcija, tu je i Danska koju malo ko spominje. Mislim da će biti upravo ključ u njoj, ko izbori dobar rezultat sa Dancima, imaće veliku prednost za prolaz dalje. Naravno tu je i Grčka koja je uvek nezgodna, što se pokazalo u dosta navrata.  Mi idemo da predstavimo našu zemlju na najbolji mogući način, te se nadam da će što više momaka iz ove generacije pronaći put do selekcije do 21 godine, odnosno A selekcije – rekao je Krivokapić.

Biće teže zbog izostanaka nekih igrača, ali on veruje u svoj tim.

– Naravno da će biti teže, ali svi momci koji su pozvani imaju kvalitet i zato se nalaze na spisku. S razlogom smo imali selektivne utakmice, postoji širi spisak koji pokazuje da svaki igrač koji dobije priliku, zaslužuje da se nađe terenu i siguran sam da će to iskoristiti na najbolji mogući način – dodao je selektor