Krivokapić odlazi: Selektor omladinske reprezentacije Srbije preuzeo odgovornost

FOTO: FSS

Omladinska selekcija Srbije je u potpunosti podbacila na kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a nakon neuspeha mnoga su pitanja upućena na adresu Fudbalskog saveza Srbije.

Orlići su u grupi sa Danskom, Portugalom i Grčkom zauzeli poslednju poziciju sa samo jednim osvojenim bodom. Pretrpeli su poraze od Danske (1:3) i reprezentacije Portugala (1:4), dok su u poslednjem kolu remizirali sa Grčkom (3:3). Ova selekcija je u nižem uzrastu bila treća u Evropi, a sada je ostala bez plasmana na najveću kontinetnalnu smotru.

Od 18 završnih takmičenja prvenstva Evrope, kada se gledaju svi uzrasti nacionalne selekcije, učestvovali smo samo četiri puta, a pred kadetima je Evropsko prvenstvo na Kipru od 20. maja do 5. juna.

Odgovornost za loše rezultate selekcije do 19 godina je preuzeo selektor Radovan Krivokapić, koji će po svemu sudeći napustiti funkciju po isteku ugovora.

Pretpostavlja se da je ovo samo prvi korak i da će na listi za „odstrel“ biti još kandidata, pošto su rezultati mlađih selekcija u velikom padu u odnosu na prošle godine.