LESOR ŠOKIRAO IZJAVOM: „Ovde je kao u džungli, bilo je majmuna i ponija“

Sinoć je Panatinaikos porazio Crvenu zvezdu  rezultatom 89:76, a najefikasniji igrač „zelenih“ bio je Matijas Lesor sa 19 poena. Pre utakmice, Lesoru su navijači Zvezde zviždali, a situacija je bila napeta i nakon meča dok je Lesor odlazio u tunel. Nakon utakmice, Lesor je dao neobičnu izjavu poredeći atmosferu u dvorani sa džunglom i spominjući različite životinje.

„Danas je ovde bila kao džungla. Bilo je nekih zebri, delfina, majmuna i ponija. Ovo je velika i važna pobeda za nas. Odigrao sam puno minuta u ovoj dvorani. Navikao sam na to, veoma je važna pobeda i uvek sam spreman da uradim sve što je potrebno da bi moj tim pobedio“, poručio je Matijas Lesor za „Sport Klub“ nakon utakmice i time je mnoge zbunio na šta je tačno mislio kada je to rekao.

Objasnio je da to nije bio uvredljiv komentar prema Zvezdi, već da je to bio deo pesme sa Martinika. Lesor je nekadašnji igrač Crvene zvezde, ali od kada je zaigrao za Partizan, postoji tenzija između njega i Zvezde. Prethodne sezone je više puta ulazio u klinč sa navijačima crveno-belih, a ostaće upamćen detalj kada je odmah nakon sudijskog zvižduka gurnuo Filipa Petruševa u derbiju, a taj potez izazvao je dosta kontraverzi.

Deluje da Lesor uglavnom reaguje afektno, ali to često ne može da opravda njegove izjave i poteze, a možemo samo zamisliti kako bi Evroliga neke druge igrače kaznila da su koristili izraze kojima se Matijas služi.