Marin: Skauting služba Crvene zvezde radi dobar posao

Foto: Starsport

Šef skauting službe Crvene zvezde – Marko Marin je prisustvovao sastanku Asocijacije evropskih kluba koji je održan u Amsterdamu. Tim povodom se dotakao transfer situacije u klubu i objasno da crveno-belo za sada rade dobar posao po pitanju transfer politike.

-Politika našeg kluba kada su transferi u pitanju se još jednom potvrdila kao ispravna. Na sastanku Asocijacije evropskih klubova, kom sam prisustvovao u Amsterdamu, ljudi iz Nordsjelanda su predstavili svoj program i naišli na opšte odobravanje prikazavši idealnu prodaju za igrače na sledeći način, a kao što je poznato i Zvezda tako funkcioniše – objasnio je Marin.

Crvena zvezda je zimus prodala Kostu Nedeljkovića Aston Vili, a Jovana Mijatovića Njujork Sitiju što su, veruje,bili dobri potezi.

-Idejna politika, koja je potvrđena i statističkim podacima jeste da mladi fudbaleri najveću tržišnu vrednost dostižu, kada imaju između 18 i 20 godina. Optimalan broj utakmica koje treba da odigraju pre prodaje je između 30 i 60, a ukoliko govorimo o vremenskom periodu prozor za prodaju je najpogodniji u maksimalno godinu i po dana. Nakon toga je sve teže prodati igrača – zaključio je Marin.