Marko Borović za „Max Sport“:  Razmišljao sam da završim karijeru

FOTO: Youtube/FK Crvena zvezda

Marko Borović, talentovani mladi fudbaler, za Max Sport ističe da je bilo teško nositi se sa povredama, ali da je sada sve to iza njega i da želi da pokaže ono što najbolje zna.

-Počeo sam da treniram sa 8 godina u školi fudbala Viner. Tu sam napravio neke svoje prve korake u balonskom fudbalu, a nakon par lepih godina prešao sam u Crvenu zvezdu – započeo je priču Borović.

Incident sa jednim od saigrača ga je udaljio od Zvezde, ali je zaslužio poverenje, te je ponovo pozvan na Marakanu.

-Proveo sam lepe godine na Marakani. Ostaje žal za incindentom nakon kojeg sam izbačen, ali sam nakon godinu dana u Radu dobio poziv od ljudi iz Zvezde da se vratim i nastavim da nastupam za omladinske selekcije.

Dva puta je imao tešku povredu, svakako u sećanju ostaju titule sa Zvezdom.

-Dva puta sam imao povredu prednjih ukrštenih ligamenata. Osvojio sam tri titule sa Zvezdom, ali nisam u svakoj dao isti doprinos, pošto me je povreda odvajala od terena na duže vreme.

Iako je pauzirao duže, mislio je samo pozitivno.

-Prvi put sam ih operisao pred kadetsku ligu i taj period je bio veoma težak, mislio sam da će oporavak trajati kraće nego što se na kraju ispostavilo. Sa 6 moj boravak van terena se odužio na 9 meseci, ali sam uspeo da se vratim. Čim sam opet kročio na travu nisam više mislio na povredu i ceo taj period sam ostavio iza sebe.

-U omladinskoj ligi je došlo do povrede samo na drugoj nozi. Mnogo mi je teže pala ta povreda od prve, pomišljao sam u par navrata da li vredi uopšte nastaviti da se bavim fudbalom i nisam ni sam gajio optimistične nade, ali sam se teškom mukom izborio sa svim nezgodama i izašao jači iz svega toga.

Ne krije da je Teleoptik uz Zemun glavni pretendent na prvo mesto.

-Ulazak u Prvu ligu su naše ambicije. Smatram da imamo dovoljan kvalitet za takav poduhvat. Liga je ozbiljnija u odnosu na prvi deo sezone, ali verujem u svoje saigrače u borbi za ulazak u rang iznad. Pored Zemuna mislim da smo najkonkuretnija ekipa za taj plasman, ali naravno ima još mnogo dobrih timova, te će biti veoma zanimljivo do samog kraja prvenstva.

Tvrdi da se samo dobrim duhom i zajedništvom može do uspeha.

-Atmosfera utiče mnogo na dešavanje na terenu i stanje na tabeli. Svi smo dobri drugari, družimo se i van terena, mislim da je to svakako najvažnije za bilo koji tim. Malo je kritika na račun saigrača, trudimo se da izvučemo igrača iz crvenog svetla ukoliko do toga dođe, i da mu pomognemo na najbolji mogući način. Najviše nas krasi to zajedništvo zbog kog mislim da sve ove pobede dolaze.

Za njega postoji samo jedan cilj – ulazak Teleoptika u Prvu ligu.

-Ne gledam trenutno dalje od aktuelne sezone. Naravno, svi mladi igrači maštaju, ali ja sam trenutno fokusiran na Teleoptik i da pomognem klubu da dođe do mesta koje vodi u Prvu ligu Srbije. Trudim se da napredujem iz dana u dan i dajem sve od sebe na treninzima, te se nadam da ću u karijeri postići dobre rezultate – završio je Borović.