MAXSPORT SAZNAJE: Vukašin Jovanović blizu povratka u Crvenu zvezdu

FOTO: STARSPORT

Prema izvorima bliskim “MaxSportu” aktuelni defanzivac Čukaričkog – Vukašin Jovanović bi narednog leta mogao ponovo da obuče dres Crvene zvezde.

Jovanovićev povratak u srpski fudbal je odjeknuo u okvirima domaće sportske javnost, jer niko nije očekivao da će se “Zlatni orlić” posle višegodišnje internacionalne karijere vratiti u domovinu.

Do sada je za popularne Brđane odigrao 16 mečeva, bez konkretnog učinka, ali je primat za Jovanovića da uhvati potreban kontinuitet koji bi ga preporučio za Crvenu zvezdu. Dugo ga je mučila povrada i bio mu je potreban određeni vremenski period da uhvati takmičarski ritam. Upario se u štoperskom tandemu sa Ognjenom Vranješom i jedan je od boljih igrača u domaćem prvenstvu.

Uskoro će u Ljutice Bogdana uslediti rekonstrukcija defanzivne linije, jer Dragoviću ističe ugovor, a Milunović bi mogao potencijalno da završi igračku karijeru. Sve zavisi od toga kako će Jovanović odigrati ovo proleće, u smislu da li će podići formu na zavidan nivo i zadovoljiti stroge kriterijume Zvezdinog sportskog sektora.

Podsećanja radi, Vukašin Jovanović je Zvezdino dete i fudbalski se afirmisao na Topčiderskom brdu (naravno crveno-beloj strani). Dalja karijera ga je vodila u Zenit, Bordo, Eibar i Apoel Limasol.