Micić blistao protiv Memfisa

FOTO: tanjug/AP

Košarkaši Šarlota su pobedili Memfis, sjajnu rolu je odigrao naš reprezentativac Vasilije Micić koji je bio jedan od glavnih aktera ove utakmice.

Srpski košarkaš Vasilije Micić pruža sve bolje partije nakon trejda u Šarlot. Noćas su slavili protiv Memfisa (110:88), a Vasilije je odigrao najbolju utakmicu nakon dolaska u najbolju ligu sveta. Vasa je ubacio 25 poena a uz to je dodao i 8 asistencija. Meč je završio sa odličnim procentom šuta iz igre (9/10) sa 5 pogođenih trojki. Ovo mu je rekord karijere u najjačoj ligi sveta i sedma uzastopna utakmica sa dvocifrenim brojem poena. Njegova sjajna igra je dovela Šarlot do pobede, Hornetsi su tokom većeg dela utakmice držali Grizlise na solidnom zaostatku. Memfis je početkom četvrte deonice pokušao da udje u egal, ali je Šarlot odbio taj nalet i uspeo da upiše tek 17. pobedu u ovoj sezoni.

Ispred Micića poenterski je bio samo njegov saigrač Majkl Bridžis sa 27, odnosno njegov rival Gregori Džekson sa 26 postignutih poena. Vasilije je trejdom u tim sa istoka dobio mnogo više na samopouzdanju i nema sumnje da bi mogao da postane jedan od lidera ekipe ako nastavi sa ovakvim utakmicama.