MICIĆ I POKUŠEVSKI DVOCIFRENI U POBEDI PROTIV KLIVLENDA: Bogdanović predvodio Atlantu do trijumfa!

Košarkaši Šarlota pobedili su Klivlend rezultatom 118:111 na domaćem terenu, ispravljajući nedavni poraz od Kavsa od 23 poena razlike. Srpski duo, Vasilije Micić i Aleksej Pokuševski, bili su ključni faktori u ovom trijumfu, posebno Micić koji je ostvario rekordan broj asistencija u svojoj NBA karijeri. Sa 11 poena i 12 asistencija,

Micić je bio vrlo efikasan u distribuciji lopte, dok je Pokuševski takođe pružio značajan doprinos sa 10 poena, sedam skokova i jednom asistencijom. Brendon Miler se istakao sa 31 poenom, od kojih je sedam postigao šutevima za tri poena.

Ključni trenutak utakmice bio je kada je postavio konačan rezultat od 118:111 samo 25 sekundi pre kraja. Iako su Kavsi igrali bez Donovana Mičela, uspeli su da zadrže četvrto mesto na tabeli istočne konferencije, dok Šarlotsi ostaju na 13. poziciji.

A košarkaši Atlante su pobedili Portland rezultatom 120:106, uz impresivnu partiju Bogdana Bogdanovića. Srpski reprezentativac je odigrao 37 minuta i postigao 16 poena, uz 4 skoka, 5 asistencija i 3 ukradene lopte.

On je bio najduže na terenu od svih igrača Atlante i pokazao je izvanrednu šutersku formu, postigavši sedam koševa iz 16 pokušaja iz igre, uključujući i dve trojke. Dižonte Marej je bio najefikasniji u napadu Atlante sa 30 poena i sedam asistencija, dok je Gerison Metjus iznenadio sve sa rekordom karijere od 21 poena, uključujući pet trojki.

Klint Kapela je takođe bio sjajan sa 16 poena. Ovo je bila treća uzastopna pobeda Atlante, koja se nalazi na desetoj poziciji istočne konferencije. Sa druge strane, Portland je pretrpeo sedmi uzastopni poraz. Duop Rit je bio među najboljima kod Trejlblejzersa sa 13 poena, dok je rezervista Dalano Benton predvodio tim sa 31 poenom, od kojih je pet postigao šutevima za tri poena.