Milojević: Šerif je napredovao kroz kontinuirani rad, verujem u njega!

Foto: FK Crvena zvezda (Fejsbuk)

Nakon pobede Crvene zvezde protiv Radničkog 1923 (5:0), šef stručnog štaba tima iz Ljutice Bogdana je na konferenciji za medije dublje analizirao duel u kom je domaćin stigao do važnih bodova.

Nema dileme da je Milojević uspeo da “oživi” Šerifa Endiajea, koji mu ukazano poverenje vraća golovima i dobrim partijama. Senegalac je ove sezone postigao šest golova u Superligi, a čak pet od kada je iskusni strateg stigao na klupu crveno-belih.

– Šerif Endiaje napreduje kroz kontinuirani rad. Ponoviću: trening, trening i samo trening! Nemamo drugi način. Najlakše je danas bez pokrića pričati i davati obećanja. Kada sam došao, rekao sam im: “Momci, nikome nikakvo obećanje nisam dao, niti ću dati”. Znamo gde smo i šta smo. Jedino naše oruđe je da vredno treniramo, budemo posvećeni, imamo dobar kolektiv, da smo dobri među nama i imamo to zajedništvo. Mislim da u ovom trenutku to imamo – istakao je Milojević.

Senegalac nije bio u zavidnoj formi pre dolaska Milojevića, što može da potkrepi statistika, dok je šef stručnog štaba crveno-belih jednom prilkom izjavio da je zatekao “ubijenog” igrača.

– Apostrofirao sam pod znacima navoda “ubijenog”. Reći ću još jednom. Fudbaleri su ljudi sa dušama. Svako od njih je došao tako kako je došao, iz nekog razloga ga je neko odabrao da postane Zvezdin igrač. Šerif je sa svojom biografijom odabran da dođe i da bude prvi špic. Kada dođete, moraju malo i kockice da vam se slože. Možda se njemu nisu. Zvezdaška javnost, kao i svuda na svetu, traži da igraš dobro odmah i sad. Došao je nespreman, o tome smo malo pričali, sve mu je bilo na prepad. Samo sam mu rekao da se opusti, da verujem u njega i da će sve da bude kako treba.

Potom je Vladan Milojević istakao doprinos centarfora u njegovom timu, te pohvalio njegove fudbalske sposobnosti.

– Šerif je igrač koji dosta radi za ekipu, a često obavlja toliko “prljavog posla” kao centarfor. Naravno, opis mu je da daje golove ili asistira. Možda u manjoj meri da proigrava, koliko da daje pogotke. Imao je takve brojke što se tiče samog trčanja, da je to impozantno. Stvarno, na visokom nivou. Samo smo hteli da iskoristimo psihičku stabilnost, da se vrati i mislim da je na pravom putu. Očekujem još dosta boljih stvari od Šerifa.

Zvezda je posle 26. kola domaćeg šampionata prva na tabeli sa četiri boda više u odnosu na Partian.

– Otkako sam došao, imali smo cilj u kojem je bilo bitno šta mi radimo i kako radimo. Sve uvek zavisi od nas, a ne od protivnika. Pokušavamo da formiramo igru tako da mi budemo tim koji će kontrolisati i davati ritam utakmice, a ne da čekamo rivala. Zato mi je bilo bitno kako ćemo da odreagujemo na stvarno jako teškog protivnika kao što je Radnički. Nisu ovo hvaslopsevi na njihov račun, jer to pokazuju i njihovi rezultati. Od sveg srca im želim da nastave da rade kao do sada. Sa druge strane, gledao sam da mi kao ekipa iz svake utakmice rastemo i da imamo neki pomak u igri. Mislim da smo dosta toga dobrog uradili. Naravno, fudbal je i igra greške. Imamo i dosta stvari koje ćemo analizirati, ali mogu da budem zadovoljan. Kao i ova mnogobrojna publika koje se zahvaljujem. Svaka im čast. Davali su nam vetar u leđa i pravili fantastičnu atmosferu – zaključio je Milojević.