Srpski reprezentativci u Ginisovoj knjizi rekorda!

Foto: Reuters

Al Hilal za koji nastupaju naši – Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković Savić je postao klub sa najviše pobeda zaredom u istoriji fudbala!

Savladali su u četvrtfinalu Lige šampiona Azije ekipu Al Itihada rezultatom 2:0 i tako upisali 28. uzastopnu pobedu. Prestigli su tako velšanski TNS koji je vezao 27 trijumfa, a tu je i Ajaks koji je imao 25 pobeda, te Koritba sa 24, Bajern sa 23, Real sa 22…

Serija Al Hilala je počela 25. septembra u saudijskom Kupu kralja protiv Al Džabalajna (1:0), i od tada su pobedili na još dve kup utakmice, 16 mečeva prvenstva i devet Lige šampiona Azije. Toliko su dominantni da u prvenstvu Azije imaju 22 boda prednosti 11 kola pre kraja, a da su stigli do polufinala preostala dva takmičenja, te su glavni konkurenti za sva tri trofeja.

Srbi igraju odlično u Saudijskoj Arabiji, te Aleksandar Mitrović na 33 utakmice ima 31 postignut gol i osam asistencija. S druge strane, Sergej Milinković Savić na 29 mečeva ima 10 pogodaka i devet asistencija. Uprkos povredi prve zvezde tima, Brazilca Nejmara, srpska kolonija beži sjajne rezultate i u dobroj formi očekuje Evropsko prvenstvo!