NA KOŠ VIŠE: Partizan zaboravio na odbranu, ali rušio rekorde protiv Cedevita Olimpije

Foto: ABA liga – Dragana Stjepanović

Kao da smo gledali NBA utakmicu u „Štark Areni“, s obzirom na to da je u okviru 21. kola ABA lige – Partizan savladao Cedevita Olimpiju rezultatom 110:102.

Redovno utakmice između Partizana i Cedevita Olimpije nose dozu neizvesnosti, a ništa drugačije nije bilo ni večeras. Crno-beli su uspeli da sruše dva rekorda ABA lige, jer su u prvoj deonici ubacili 42 poena, a na poluvremenu su na svom kontu imali 70 poena. Pratili su gosti sve to, pa su na poluvremenu imali 57 koševa, ali im je nedostajalo više koncentracije u završnici da utakmicu preokrenu u svoju korist. Konkretno, sve je na posletku rešeno u poslednjem minutu kada je na semaforu stajalo 102:99, ali je senzaciju sprečio Ponitka assitencijom iz auta za Kabokla, koji je potom upisao još dva poena sa linije penala.

Najefikasniji u redovima Partizana bio je Danilo Anđušić sa 23 poena, dok su ga pratili Avramović sa 17 (za manje od 12 minuta), Kaboklo sa 15 i Panter sa 13 na svom kontu. Nezuastavljiv u timu Cedevita Olimpije bio je Dragić sa 22 poena, dok ga je pratio Stjuart sa 18, ali treba pomenuti i dobru utakmicu Omića koji je na svom kontu imao 12 koševa i osam skokova (pet ofanzivnih).