Nejpir Partizanov dželat u Milanu

Foto: Telegraf.rs

Košarkaši Partizana su poraženi u Milanu u izuzetno neizvesnoj utakmici od ekipe Armanija sa 85:83.

Crno-beli su fantastično ušli u meč i serijom od 10:0 „načeli“ obruč rivala, ali je Armani uspeo da se izdigne i izbalansira poenterski učinak. Italijani su prešli u vođstvo, a Partizan je uspešno držao priključak i na pauzu otišao sa poenom zaostatka.

Drugi period je počeo u znaku izabranika Željka Obradovića koji su dobrim napadima i stabilnom odbranom preuzeli prednost i nastojali da je održe ispravnom selekcijom faulova. Televizijski tajm-aut sredinom četvrtine kao da je preporodio tim koji predvodi Etore Mesina, pa su „manekeni“ ubrzo stigli do izjednačenja i primorali srpskog stratega da uzvrati novim prekidom igre. Što se više bližio kraj poluvremena tenzija je rasla pa je selektor domaće ekipe dobio i tehničku grešku, međutim Partizanu je nedostajalo kreativnosti u napadu što se ogledalo u činjenici da nisu postigli koš preko dva minuta. Iz krize ih je izvukao Aleksa Avramović koji je sprečio tranziciju, a zatim postigao trojku, tako da je rezultat nakon zvuka sirene glasio 41:40.

Na najbolji način je Kevin Panter otvorio nastavak susreta – trojkim preko ruke koju je pratila i ofanzivna tranzicijs u sledećem napadu. Armani je rezultat održavao preko Vojtmana i raspoloženog Hola, ali Panter i Avramović bi novom trojkom sprečavali osetniju seriju protivnika. Sredinu treće četvrtine je prelomila tehnička greška  Pantera koji je zbog četvrtog faula morao da privremeno izađe iz igre, a domaća ekipa je iskoristila priliku da napravi prednost od šest poena. Rezultatska “klackalica” de nastavila pa je Partizan trojkom Anđušića i poenima Avramovića iz kontranapada vratio rezultat sa poluvremena. Navijači su do kraja doživljavali pravi emotivni rolerkoter s obzirom da se skor stalno menjao, ali je stanje na semaforu ovaj put govorilo u korist srpske ekipe – 64:67.

Tri trojke Nikole Mirotića za toliko minuta nagovestile su žestoku borbu u poslednjoj četvrtini koju je obeležila agresivnija igra uz dosta prekršaja na obe strane. Vođstvo se smenjivalo tokom čitavih deset minuta ali je u završnici došlo do istinske drame. Kada se sve činilo izgubljenim po Partizan budući da je italijanski tim vodio sa tri poena razlike na 28 sekundi do kraja Ledej pogađa dvojku uz dodatno bacanje. Snove crno-belih ruši Šabaz Nejpir pogotkom na pet sekundi do kraja i postavlja konačan rezultat – 85:83.

Najbolji u milanskom timu je bio Ševon Šilds sa 19 poena, tri skoka i šest asistencija dok je Nikola Mirotić parirao po broju poena, ali je uhvatio samo jednu loptu. U redovima Partizana se najviše istakao Aleksa Avramović koji je imao isti učinak kao španski internacionalac ali je upiaso i tri asistencije.