Ništa od debija za reprezentaciju – Čavrićev dribling Slovačkoj

Foto: EPA

Pre nekoliko dana „Max Sport“ je najavio mogućnost da Srbin Aleksandar Čavrić, nekadašnji član mlade reprezentacije naše zemlje, postane reprezentativac Slovačke. I sam fudbaler je nagovestio tu mogućnost, pa kada ga je selektor Frančesko Kalcona, uvrstio na spisak za prijateljsku utakmicu sa Austrijom, mislilo se da je sve završeno. Ali…

Aleksandar Čavrić, koji je nekoliko sezona sa uspehom igrao za Slovan iz Bratislave, a koji je letos pojačao japansku Kašimu Atlerse, ipak se nije pojavio na okupljanju reprezentacije Slovačke.

Podsetimo,  Fudbalski savez ove zemlje je učinio sve da prethodno Čavrić dobije slovačko državljanstvo, kako bi se stvorili uslovi da postane deo reprezentacije. I selektor Kalcona je insisitirao na tome, jer mu je bio potreban profil igrača, kakav je Čavrić. Međutim, od debija, bar za sada nema ništa.

– Nastavljamo dalje sa igračima koji su se rado odazvali pozivu. I ubuduće selektor i savez će odlučivati ko će da bude pozvan u reprezentaciju, a otome svakako neće odlučivati igrači – prokomentarisao je selektor Kalcona za slovačke medije.