Noć u NBA: Jokić predvodio Denver, novi tripl-dabl za Dončića

Foto: Denver Stiffs

Noć u najboljoj košarkaškoj ligi na svetu su otvorili Orlando i Šarlot a domaći tim je bio ubedljiv i trijumfovao sa čak 20 poena razlike – 112:92. Prvo poluvreme je presudilo meč budući da je nakon plus 10 u prvom i čak plus 25 u drugom periodu, Medžik otišao na pauzu sa neverovatnih 35 poena prednosti. U drugom poluvremenu se igra Horentsa popravila, ali nedovoljno da se stigne zaostatak iz prvog dela meča. Najbolji u redovima Orlanda je bio Kol Entoni sa 21 poenom, šest skokova i tri asistencije. U redovima Šarlota se istakao Miler sa istim brojem poena, jednim hvatanjem više i dva dodavanja manje, dok je Vasilije Micić odigrao odličnu partiju i upisao 20 poena, a na to dodao skok i asistenciju.

Roketsi su u Vašingtonu bili ubedljivi protiv Vizardsa i savladali ih sa 114:137, zahvaljujući fantastičnoj trećoj četvrtini. Oba tima su u napadu bila izuzetno dominantna tokom celog meča, ali je presudio 41 ubačen poen po povratku sa pauze u mreži Vizardsa. Na meču se ubedljivo najviše istakao Grin sa neverovatnih 42 poena, uz 10 skokova i tri asistencije, a pored njega su dabl-dabl ostvarili Tompson i Smit sa 25 poena i 10 skokova, odnosno 18 poena i 14 skokova.

Nju Orleans Pelikansi nastavljaju da pružaju sve bolje partije pobedom nad Netsima u Bruklinu sa 91:104. Vođstvo se u početku menjalo da bi kasnije na parketu najbolji bili gosti koji su na poluvreme otišli sa plus 24 od čega se gosti nisu oporavili. Predvodnik pobedničkog tima je bio Zajon Vilijamson sa 28 poena, sedam skokova i četiri asistencije, a interesantno je da je čak sedam igrača Nju Orleansa bilo dvocifreno.

Sparsi su u San Antonio propisno namučili Dalas koji je uspeo na kraju da izbori pobedu od 107:113, i tako se dodatno približi plasmanu koji bi ih odveo u plej of. Glavna zvezda je bio Luka Dončić koji je upisao tripl dabl sa 18 poena, 16 dodavanja i 10 skokova dok je Kajri Irving bio poenterski najefikasniji sa 28 poena. U redovima ekipe Grega Popoviča je najbolji bio Tre Džouns sa 22 poena.

U derbiju kola Denver je savladao nakon teške borbe Minesota Timbervulvse sa 115:112, zahvaljujući fantastičnom Nikoli Jokiću koji je uspeo da ubeleži 35 poena, 16 skokova i dva dodavanja za 37 minuta na parketu. Jokić je bio izuzetno šuterski raspoložen i tako je pomogao Nagetsima da pobede nakon što je Minesota anulirala 18 poena prednosti iz drugog perioda. Uprkos povredama Karla Entonija Tunsa i Rudija Gobera domaći tim je imao šut za produžetak koji nije uspeo da realizuje Entoni Edvards.

NBA (20.03.2024.)

Orlando Medžik – Šarlot Hornets 112:92

Vašington Vizards – Hjuston Rokets 114:137

Bruklin Nets – Nju Orelans Pelikans 91:104

San Antonio Spars – Dalas Maveriks 107:113

Minesota Timbervulvs – Denver Nagets  112:115