Novi Sad uskoro dobija moderan stadion na „Detelinari“

Foto: FK Novi Sad

Zbog  neadekvatnih uslova prvoligaš Novi Sad kao domaćin mečeve Mocart bet Prve lige Srbije igra u Čelarevu. Već sada je sasvim izvesno da će „kanarinci“ vrlo brzo imati povoda za zadovoljstvo, jer će se vratiti na svoj stadion.

U toku je rekonstrukcija objekta na popularnoj „Detelinari“. Već je urađen deo zapadne tribine, koja je  poprimila lepši, moderniji izgled, Očekuje sa da kada radovi budu završeni na njima bude prostora za oko 3.000 gledalaca.

Ipak, glavni deo posla odnosi se na sam teren za igru. Grad Novi Sad je raspisao konkurs za izvođače radova na postavljanju podloge, odnosno drenaže, na koju će se kasnije postaviti veštačka podloga najsavremenije tehnologije. Stadion Novog Sada biće urađen po svim standardima UEFA i na njemu će moći da se igraju i utakmice međunarodnog karaktera.

– Verujemo da ćemo uskoro moći da budemo domaćini na našem objektu, što će nam bez svake sumnje mnogo značiti. Smatramo da Grad Novi Sad i klub zaslužuju još jedan moderan stadion – ističu iz tabora žuto-plavih.

Planirano je da kompletna rekonstrukcija stadiona bude završena do kraja tekuće godine.

Inače, Fudbalski klub Novi Sad je trenutno na poslednjem mestu prvoligaške tabele sa 19 bodova i nalazi se na korak od selidbe u Srpsku ligu „Vojvodina“.