ODBOJKA, četvrtfinale plej-of (M): Krađorđe zakazao duel sa Crvenom zvedom

Foto: Sportal

Kvartet Crvena zvezda, kragujevački Radnički, Partizan i Karađorđe, ceo posao u četvrtfinalu plej-ofa odbojkaša, završili su posle dve odigrane utakmice. Svakako, najveće iznenađenje priredio je klub iz Topole, koji je eliminisao favorizovanu Vojvodinu. U ostalim utakmicama favoriti su opravdali ulugu.

Tim iz srca Šumadije bacio je ne kolena Novosađane, gotovo po istom scenariju kao što je  bilo pre nekoliko dana u Topoli. Ponovo su „lale“ imale 2:0, ali su se gosti i ovog puta uzdigli i pepela i stigli do pobede -3:2. Dilema oko toga ko će u polufinale rešena je u petom setu.

Takovo je samo na mahove pokušavalo da se odupre Crvenoj zvezdi koja je na kraju lako stigla do naredne runde, ostvarivši maksimalnih 3:0  za prolaz među četiri tima koji će se boriti za šampionsku titulu.

Partizan je trijumfovao u Subotici. Spartakovi igrači su uspeli da u trećem setu smanje prednost rivala, ali u narednom to im nije pošlo za rukom.  Crno-beli su utakmicu rutinski priveli kraju, nedozvolivši da Subotičanima eventualnim osvajanjem seta i da time vrate meč u neuzvesnu završnicu.

Radnički nije imao previše problema u Požarevcu. Kragujevčani su od prvog trenutka stavili do znanja ko je favorit u ovoj utamici. Osim nešto neizvesnije trećeg seta, u prethoda dva, sastav Radničkog je delovao sigurno, pa je na taj način overen prolaz u polufinale.

U polufinalnim utakmicama ovogodišnjeg plej-ofa za prvaka draževe sastaće se : Crvena zvezda – Karađorđe i Partizan – Radnički DOO.

Prvi mečevi su na programu 5. aprila, a revanši tri dana kasnije, dok će se eventualna treća utakmica odigrati 11. aprila.