OFK i Dinamo iz Moskve potpisali sporazum o saradnji

Foto: Dinamo Moskva zvanični sajt/ printscreen

Fudbalski klubovi Dinamo Moskva i OFK Beograd su danas u BetBum Dinamo domu na Crvenom Trgu potpisali memorandum o saradnji kojim je, u prisustvu medija i navijala, potvrđeno višegodišnje prijateljstvo ova dva kluba.

Nismo slučajno započeli interakciju sa OFK-om: naši klubovi su više od 15 godina u bratskim odnosima, a među navijačima je uspostavljeno istinsko čvrsto prijateljstvo. Memorandum nam dozvoljava da ojačamo i proširimo prijateljske odnose naša dva tima, kao i da pokažemo da je čak i u trenutnoj situaciji moguća saradnja na obostrano zadovoljstvo ruskih i evropskih timova. Ne želim da otkrivam sve tajne još, ali mislim da će publika ovog leta videti prve ozbiljne i zanimljive rezultate. Želim da napomenem da se memorandum ne odnosi samo na prve timove, već i na akademije, omladinske selekcije i turnire – izjavio je Pavel Pivovarov, generalni direktor Dinama.

Drago mi je što sam u Moskvi sa prijateljima iz Dinama u vreme kada su odnosi između Srbije i Rusije bolji nego ikad. Velika mi je čast da potpišem memorandum o saradnji. Lepo je što kroz sport i fudbal jačamo istorijsko prijateljstvo i vezu između naših bratskih naroda. Navijači OFK-a u Beogradu i Dinama u Moskvi mogu da očekuju razvoj naših odnosa u bliskoj budućnosti i radićemo svakodnevno da ih razvijemo. Srbi i Rusi, braća zauvek, živela Srbija, živela Rusija – zaključio je potpredsednik OFK Beograda Kostadin Terzić.

Nakon potpisivanja, predvodnici oba tima su se uputili na prijateljski meč između Rusije i Srbije koji je na programu od 18 časova.