Partizan gubi titulu: Ko će snositi posledice uprava, trener ili igrači?

Foto: FK Partizan

Nakon remija u 172. večitom derbiju, u kom je Partizan imao dosta sreće, ali je uspeo da dođe do željenog rezultata u Humskoj je sve krenulo nizbrdo.

Partizan je slavio bod na Marakani, ali čini se da je slavlje crno-belih prerano krenulo. Usledio je šokantan poraz na domaćem terenu od Napretka (0:1), a posle samo četiri dana i remi (1:1) u Lučanima.

Činjenica je da je došlo do psihičkog i fizičkog pražnjenja igrača, kojima bi se mogle pripisati loše partije, ali do sada u svetu fudbala nigde nije viđena praksa da jedan klub ne smeni rukovodstvo ili trenera, a otpusti igrački kadar.

Ipak određenu odgovornost zbog neuspeha bi mogao da snosi stručni štab, međutim armija crno-belih navijača pruža podršku Igoru Duljaju, koji po njihovom dosadašnjem mišljenju izvlači maksimum iz ekipe.

Ono što je ključni problem pristalica crno-belih jeste uprava! Na svakoj utakmici ove sezone sa tribina su se čula skandiranja protiv rukovodstva Partizana, kojima je stavljeno do znanja da je vreme da napuste klub.

Menadžment Partizana je nakon jesenje titule kroz nekoliko izlaznih transfera uspeo da “zamaže” oči javnosti, te da “napuni” kasu kluba, pa je ipak Ksander Severina pobegao zbog dugovanja i neplaćenih 25 hiljada evra.

Tokom zimskog prelaznog roka, klub se nije adekvatno pojačao i na deficitarnim pozicijama su dovedeni “prosečni” igrači, a stav navijača se nije promenio, te su oni najpristrasniji nastavili bojkot utakmica na domaćem terenu.

Nema dileme da će neko morati da odgovara za trenutne i potencijalno buduće neuspehe, te da će to biti oni koji se posle istih nisu nijednom oglasili, kako bi stali ispred kluba, već su to radili stručni štab i igrači.