PARTIZAN IZVUKAO BOD U LUČANIMA: Eze i Veličković promašili pobedu!

Foto: Telegraf.rs

Nedelju u Superligi su u Lučanima otvorili Mladost i Partizan u veoma važnom duelu za oba tima. Domaćin se nalazi u interesantnoj borbi za plej-of dok su crno-beli pokušali da nadoknade prednost nad Zvezdom koju su ispustili u sredu. Rezultat na kraju je bio 1:1 uz napadački fudbal Partizana i dve ogromne propuštene prilike za Mladost da odnese sva tri boda.

Uprkos izuzetno napadačkoj igri gostujućeg tima na isteku prvog poluvremena desilo se iznenađenje. Na asistenciju Varjačića Bojić u 44. minutu šalje loptu u mrežu i na poluvreme izabranici Tomislava Sivića odlaze sa prednošću. Prednost je mogla da bude još veća da Veličković nakon što je prošao kroz protivničke igrače nije šutirao pored gola.

Malo je falilo da sredinom drugog poluvremena Mladost ,,zapečati’’ pobedu. U 69. minutu Kovačević pravi kolosalnu grešku zbog koje Eze izlazi sam ispred Jovanovića koji ipak uspeva da odbrani. Ofanziva koju su izabranici Igora Duljaja forsirali tokom celog meča se najzad isplatila u 85. minutu. Zahid je sjajno uposlio Nemanju Nikolića, a iskusni fudbaler pogađa za izjednačenje. Napadali su i napadali gosti ali odbrana Mladosti je izdržala i osvojila veoma bitan bod koji im daje osetnu prednost u odnosu na osmoplasirani Novi Pazar. Što se tiče Partizana, situacija nije dobra. Zvezda zahvaljujući novom kiksu ima priliku da pobedom nad Radničkim 1923 pobegne na čak četiri boda prednosti i na miru dočeka revijalni meč sa Zenitom uoči reprezentativnog odmora.

Nakon povratka sa pauze Partizan će dočekati Spartak iz Subotice dok Mladost putuje u Niš na susret sa Radničkim.