Partizanova ključna nedelja u Evroligi- Obradović otkrio loše vesti za Partizan

FOTO: Telegraf.rs

Partizanu je počela paklena nedelja. Duplo kolo u Evroligi koje sledi je od velike važnosti.

Partizan u utorak dočekuje ekipu Baskonije, a već u četvrtak im dolazi Evropski šampion Real Madrid.

Željko Obradović je spomenuo da krilni centar crno-belih neće biti na raspolaganju trenutno jer je još uvek u Americi nakon porodične tragedije.

Obradović je zadovoljan što sledeće tri utakmice igraju kod kuće.

– Da evo sad smo u situaciji da naredne tri utakmice igramo kod nas u areni. Ne putujemo, to je dobra stvar. Vrlo dobro znamo koliko su te utakmice važne. Još uvek imamo neke šanse da budemo u tih top 10. Dakle, sad ćemo probati da, u odnosu na ono što imamo, da se pripremo. Znamo da je Baskonija tim koji izvanredno šutira za 3 poena. Sem jednog jedinog igrača koji je na poziciji pet, svi ostali su u stanju da šutiraju za 3 poena. Da ne pričam u Hauvardu koji je na jednoj utakmici šutnuo 22 puta za 3 poena. Prosečni broj šuteva je preko 30, ponekad ide preko 40. Ključ utakmice je sigurno u tome da ne ubacuju u velikom procentu šut za 3 poena, i da sprečimo ofanzivne skokove, pre svega njihovih visokih igrača koji su izvanredno aktivni- rekao je Obradović.

Trener crno-belih nije pričao o utakmici sa Real Madridom, fokus je na Baskoniji i samo na Baskoniji.

Nema sumnje da je Srpski predstavnik oslabljen jer je trenutno bez jednog od najboljih igrača, ali i bez njega, ekipa Željka Obradovića neće odustati od plej-ina.

Partizan je trenutno na 10. poziciji koje donosi plej-in sa skorom 13-16, ali svaki sledeći meč je od izuzetne važnosti u borbi za 10 najboljih.