Partizanu sreća ne fali: Žalgiris izjednačio skor sa Milanom

FOTO: Eurohoops

Žalgiris dočekao Milano koji je u seriji. Gosti nisu uspeli da izdrže pritisak (87:73). Kao i uvek, najbolji u redovima domaćih je bio Evans sa 20 poena i dva skoka, Edmond Samner je dodao 17. Za Armani su najistaknutiji bili Mirotić sa 17 poena i sedam skokova, pratio ga je Nejpir sa 2  poena manje.

U prvoj četvrtini se klub iz Litvanije nametnuo kao bolji tim na terenu, ali su italijani serijom od 12:4 dokazali da su ipak oni bili bolji u prvih 10 minuta (14:17).

Čitavu drugu deonicu su gosti vodili, Žalgiris im nije dozvolio da se odlepe na veću razliku, te je na poluvreme Armani otišao sa dva poena prednosti (35:37).

Treću četvrtinu Milano nije bio prepoznatljiv. Domaći su preokrenuli stvari u svoje ruke, mogli su da naprave i dvocifrenu prednost ali ekipa Mesine nije to dozvolila (59:54).

Završnih 10 minuta je Žalgiris uspeo ono što nije u trećoj deonici, da naprave docifrenu razliku. Uspeli su gosti da se vrate na -4, ali je onda tim iz Kaunasa vratio dvocifrenu prednost, te su je održali do kraja meča.

Oba tima su sada na skoru 14-18. Žalgiris sledeći meč u Evroligi putuje na megdan Monaku, dok će Armani dočekati Virtus.