Selektor u dilemi – Ko je prvi golman reprezentacije?

Fudbalska reprezentacija Srbije se plasirala na šampionat Evrope koji će se igrati u Nemačkoj. Posle odluke da se sa 26 igrača broj putnika smanji na 23, selektor naše selekcije imaće pune ruke posla u odabiru igrača.

Nije se dugo čekalo na zamenike Žigića, Stankovića, Pantelića, Vidića…Dobila je reprezentacija igrače poput Nikole Milenkovića, Sergej Milinković-Savića, Aleksandra Mitrovića i mnogih drugih, ali se čini da reprezentacija nije imala nikada veći izbor na poziciji golmana.

Vanja Milinković-Savić je prvi golman još od 2022. godine, na Svetskom prvenstvu je bio standardan. Rajković pruža odlične partije u Primeri, u dresu Majorke, te se nameće da sa gola skine golmana Torina.

Đorđe Petrović i Mile Svilar ozbiljno se nude kao rešenje za gol „Orlova“. Svetla budućnost u Čelsiju, odnosno Romi im sigurno predstoji, a sve više izgleda da će se u reprezentaciji čvrsto boriti za minute na golu. Bivši igrač Čelsija, Džon Obi Mikel je pohvalio Petrovića, te ga predstavio kao novog Petra Čeha.

Đorđe Petrović je onaj pravi. Posle svake odbrane izgleda tako smireno i sigurno. A, kada vidiš da ti je golman tako pouzdan, onda si i ti kao igrač mirniji. Takav je za nas bio Petr Čeh. I znam da je ovo ogromno priznanje, ali smatram da Petrović može da bude novi Petr Čeh ovog kluba“, izjavio je Obi Mikel.

Mile Svilar od dolaska legende kluba, Danijelija De Rosija sve više dobija šansu i pokazuje da s pravom prerasta u prvog golmana „Vučice“. Odlično brani ove sezone, a posebno se istakao u duelu sa Fejnordom i odbranjenim penalima u toj utakmici.

Reprezentacija Srbije ne mora da brine za budućnost kada su čuvari mreže u pitanju, čini se da dugo nismo imali ovoliki izbor kvalitetnih igrača na ovoj poziciji u timu.