Posle Boldvina i Nana, i Kalinić u klinču sa sudijom

Foto: Eurohoops

Neprijatna situacija između bivšeg srpskog reprezentativca Nikole Kalinića i sudije Roberta Lotermozera na utakmici Valensije i Barselone (78:88) u okviru 28. runde Evrolige.

– Veoma je neprikladno da mi kaže da ako nastavim da pričam sa njim, neće suditi faulove na meni. To je protiv svakog pravila igre. Ne znam da li je ljut na mene zbog nečeg iz prethodnih utakmica, ali je zaista neverovatno da kaže tako nešto. Igrači treba da budu ti koji su zvezde igre, a sve dok sudije budu razmišljale na ovakav način, to će biti problem – istakao je Kalinić.

I nije ovo prvi put da su košarkaši u klinču sa sudijama, pogotovo kada je reč o Evroligi. Pre mesec dana, na arbitre se požačio i košarkaš Panatinaikosa – Kendrik Nan.

– Uprkos pobedi od 20 razlike, sudije su bile užasne i neko bi trebalo da preuzme odgovornost za to kako oni vode utakmice. Ako niko neće to da kaže, onda igrači moraju da zauzmu stav. Mogu da misle šta god hoće ali sudije moraju mnogo bolje da rade svoj posao – rekao je Nan posle meča sa Armanijem.

Krajem januara je i košarkaš Makabija – Vejd Boldvin nakon utakmice protiv Baskonije ušao u klinč sa sudijom, čak ga i gađao loptom.