Pred utakmicu protiv bivšeg kluba, Strahinja je morao da pogađa odgovore na domaća pitanja

FOTO: Screen Shot/ YouTube Zenit

Zenit TV emituje tradicionalni kviz o državama, bliži se odlazak Zenita u Beograd. Zato je naša emisija posvećena ”Crvenoj Zvezdi”

Emisiju je vodio Jegor Bičkov, dok su gosti bili Aleksandar Jerohin i nekadašnji defanzazivac Crvene zvezde Strahinja Eraković.

Na pitanje Bičkova koji ljudi iz Srbije su inspirisali i inspirišu Strahinju da napreduje, on je odgovorio:

-Nikola Tesla, Novak Đoković sigurno- Jegor je potpitanjem hteo da sazna zašto, dok je Srpski reprezentativac rekao za Teslu ceo svet zna zašto, i zbog Novaka isto, najuspešniji sportista na svetu po njemu a i po drugima.

U igri od pet pokušaja, Strahinja i Aleksandar imaju četiri ponuđena odgovora dok je samo jedan tačan.

Jedina izvorna srpska reč koja se koristi širom sveta je: Rakija, brate, fudbal i vampir, Eraković je bio ubeđen da je to rakija, ali je tačan odgovor bio vampir.

Drugo pitanje za odbrambenog igrača Zenita je: Danko Lazović je najbolji srpski napadač u Zenitu koji je postigao 21 gol, ko je na drugom mestu? Mateja Kežman, Branislav Ivanović, Aleksandar Luković i Milan Rodić. 100 odsto siguran u sebe, Strahinja je rekao Kežman ali  nije znao da je on postigao samo 2 gola, dok je Branislav Ivanović postigao 12 golova i tako zauzeo drugo mesto u postignutim golovima u Zenitu od naših predstavnika.

Sledeće pitanje je glasilo: Kojim se rezultatom završila prva utakmica u istoriji između Zvezde i Zenita u septembru 2004. godine u prvoj rundi Kupa UEFA? Odgovor je 4:0 i 2:1, a Eraković je morao da kaže samo jedan rezultat od ta dva, iako nisu bili navedeni odgovori jer je odmah rekao 4:0 i tako osvojio prvi bod.

Prvi srpski gol u istoriji Zenita u zvaničnim utakmicama dao je?  Milan Vještica, Vladimir Mudrinić, Predrag Ranđelović i Danko Lazović.  Uspeo je da osvoji i drugi bod jer je odgovorio tačno. Mudrinić je postigao prvi gol.

Poslednje pitanje za Strahinju da izjednači rezultat sa obzirom da njegov protivnik ima 3 osvojena boda glasi: Kakav kultni udarac u istoriji fudbala je izveden na stadionu ”Rajko Mitić”, penal udarac panenka, slobodni udarac Roberta Karlosa, udarac makazicama Kristijana Ronalda ili udarac glavom Robina Van Persija. Na prvu nije razumeo pitanje, pročitavši ga opet odgovorio je panenka i tako je kviz završen nerešenim rezultatom 3:3.

Podsetimo se, utakmica između Crvene zvezde i Zenita je u subotu u 19 časova na stadionu ”Rajko Mitić”.