Pregled kola Superlige: Večiti derbi, mnogo golova i po neka kontroverza

Foto: Radio Televizija Vojvodine

Izuzetno uzbudljivo 24. kolo Superlige Srbije proteklo je u znaku 172. večitog derbija na Marakani, koji je nakon velike borbe završen rezultatom 2:2. Crvena zvezda je povela na isteku prvog poluvremena preko Uroša Spajića koji se sjajno snašao u kaznenom prostoru i savladao Jovanovića, da bi gosti u narednom napadu izjednačili golom Saldanje. Nastavak utakmice obeležio je preokret Partizana budući da je Kalulu u 51. minutu iskoristio kontranapad. Konačan rezultat je postavio Šerif Endiaje u 69. minutu nakon sjajnog udarca glavom nakon kornera koji je izveo Hvang.

Kada su ostali mečevi u pitanju, četvrtak je pripao ekipi IMT-a koja je savladala Javor. Lutovac je u 40. minutu doneo vođstvo domaćem timu, da bi Skoko izjednačio na isteku prvog sata igre. Luković u 80. minutu pogađa za 2:1 i donosi veliko slavlje IMT-u koji konačno izlazi iz zone ispadanja i prekida niz poraza.

Bez golova je završen susret u Kruševcu između Napretka i TSC-a u kom smo videli izuzetno tvrdu i napetu borbu koja je protekla bez previše šuteva u okvir gola tako da su mreže mirovale.

U petak su gostujući timovi slavili minimalnim rezultatima. Za početak je Novi Pazar slavio u Subotici protiv Spartaka golom Adešine u 78. minutu, dok je u istom terminu pobednički niz nastavio kragujevački Radnički pogotkom Bevisa u sudijskoj nadoknadi.

Voždovac je u Novom Sadu na poluvreme otišao sa prednošću, s obzirom da je Flemings u 22. minutu realizovao jedanaesterac, ali je Vojvodina ipak došla do tri boda zahvaljujući dobroj igri u završnici meča. Preokret je započeo Indio u 83. minutu, a kompletirao ga je Jovanović duboko u nadoknadi vremena.

Poslednji meč pred derbi su odigrali Mladost i Čukarički, a pobednički gol smo videli već u prvom minutu. Udovičić je iskoristio konfuziju koja je nastala ispred mreže gostiju i rutinski sproveo loptu u mrežu na asistenciju Varjačića.

Može se reći da je izuzetno kvalitetan večiti derbi donekle ,,bacio senku’’ na poslednji meč dana koji je takođe bio prilično uzbudljiv. U Pančevu su se sastali Železničar i niški Radnički a meč praćen kontraverzama je završen rezultatom 3:2. Hajdin je započeo goleadu u 31. minutu, a do kraja poluvremena Nišlije dolaze do potpunog preokreta. Ilić u 37. i Mesarović u 41. minutu dovode Radnički do vođstva. Stefan Hajdin je bio izuzetno raspoložen pa je ponovo pogodio u 76. minutu, a pobedu domaćinu donosi Lakićević u nadoknadi vremena. Nakon utakmice šef stručnog štaba Radničkog – Nikola Trajković je izjavio da, nezadovoljan suđenjem, zauvek napušta srpski fudbal i istog trenutka je otišao sa klupe kluba sa Čaira.

Superliga Srbije 24. kolo

IMT Novi Beograd – Javor 2:1
Napredak – TSC 0:0
Spartak Subotica – Novi Pazar 0:1
Radnik – Radnički 1923 0:1
Vojvodina – Voždovac 2:1
Mladost – Čukarički 1:0
Crvena zvezda – Partizan 2:2
Železničar Pančevo – Radnički Niš 3:2