Radnički iznenadio crveno-bele

FOTO: OSSRB

Odbojkašice Radničkog Blasters iz Beograda su nastavile sa podvizima u 20. kolu Banka Poštanska štedionica Superlige. Beograđanke su večeras, na svom terenu, porazile Crvenu zvezdu nakon velike borbe sa 3:2, po setovima 23:25, 27:25, 21:25, 25:20 i 15:8.

Iako je ekipa Milana Gršića danas u dva navrata imala ukupno vođstvo, Radnički se ni u jednom momentu nije predavao i na kraju je uspeo da napravi još jedan značajan korak u borbi za opstanak.

Nikola Milosavljević, strateg Radničkog, ističe da je zaustavljanje napada primača Zvezde napravilo prevagu danas.

-Krenuli smo malo stegnuto, sa slabijim prijemom na početku. Međutim, kasnije smo uspeli da ulaskom Anje Radmilović to stabilizujemo. Odmah je prijem bio bolji i mogli smo da igramo mirnije. Mislim da je najveću prevagu napravilo to što smo zaustavili napade njihovih primača. To nam je, uz fantastične smeč servise Kimberli Drevnjok, i donelo pobedu. Mi i dalje imamo šansu da izbegnemo baraž, ali je pitanje koliko je to realno. Inđija je pobedila Klek, tako da oni imaju već šest pobeda. Naravno, kao i ostali, mi ćemo se truditi da odigramo ozbiljno, ali su nam male šanse. Svakako ćemo igrati maksimalno, kako bismo se što bolje pripremili za plej-aut –  rekao je Milosavljević.

U pretposlednjem kolu regularnog dela prvenstva, Radnički dočekuje Partizan, dok će Zvezda ugostiti Inđiju.