Real na “mišiće” protiv Lajpciga, Siti rutinirao Kopenhagen – Nervozni Vinisijus i dominacija Gvardiolinog tima

Foto: FC Real Madrid

Real Madrid i Mančester Siti su se nakon večerašnjih utakmica plasirali u četvrtinu finala Lige šampiona.

Madriđani su kao domaćini odigrali 1:1 protiv RB Lajpciga, a družina Karla Anćelotija je zahvaljujući trijumfu u Nemačkoj od 1:0 uspela da se domogne dalje faze.

Lajpcig je propustio nekoliko dobrih prilika da potpuno iznenadi sve na čuvenom “Santijago Bernabeu”. Napadač Luis Openda je bio najveća pretnja po golmana Lunina, ali je Real odolevao atacima ka svom šesnaestercu.

Drugo poluvreme je donelo golove, pa je tako Vinisijus pogodio na asistenciju Belingema u 65. minutu. Ipak neposredno pred pogodak Brazilac je nasrnuo na defanzivca Orbana, te je usledio fizički obračun nakon kojeg je brznogi fudbaler dobio tek žuti karton. Posle samo 180 sekundi tim Marka Rosa je stigao do izjednačenja upravo preko Orbana, koga je proigrao levi bek Raum. Očekivala se neizvesna završnica susreta, ali je na kraju Real mirnom igrom obezbedio četrvtinu finala.

Trener Mančester Sitija – Pep Gvardiola je “promešao karte” za meč Lige šampiona, a ipak Mančester Siti je stigao do rutinske pobede od 3:1 na Etihadu. Maltene je sve bilo rešeno u prvom poluvremenu. Za Siti su pogađali Akanđi, Alvarez i Haland, a za Kopenhagen – Eljunausi. Ukupnim rezultatom 6:2 aktuelni prvak Evrope je eliminisao predstavnika Danske.