Spektakl na Marakani: Knežević presudio Zenitu

FOTO: Sportal

Fudbaleri Crvene zvezde su savladali Zenit sa 1:0 u prijateljskom susretu odigranom na stadionu “Rajko Mitić”. Jedini gol na utakmici je postigao mladi Nikola Knežević u 82. minutu.

Spektakl je započela Danica Crnogorčević izvedbema ruske, a potom i srpske pesme.
Utakmica je krenula nakon minuta ćutanja za sve stradale žrtve u sinoćnom masakru.

Vladan Milojević je iskoristio priliku da šansu da mlađim igračima, koji minute odrađuju u Prvoj ligi Srbije. Prvo poluvreme je prošlo u znaku čvrstog fudbala i sa malim brojem šansi na obe strane.

U drugom periodu igre mogao je Zenit do vođstva, kada su nakon nešto više od pola sata igre pogađali okvir gola. Erohin je zahvatio loptu u šesnaestercu ali se ona odbila od prečku nakon je je odbrana Zvezde otklonila opasnost. Samo par minuta kasnije je Isidor tresao sa ivice šesnaesterca, ali je saveznik mladom Guteši bila stativa.

Sve što su promašili gosti iz Rusije je došlo na naplatu u 82. minutu kada je Knežević postigao pogodak za pobedu. Sačekao je mladi vezista loptu i sa desetak metara sigurno pogodio mrežu golmana Keržakova.

Crvena zvezda – Zenit 1:0 (0:0)

Stadion: „Rajko Mitić“.

Gledalaca: 42.771.

Strelac: Nikola Knežević (82. minut)

Crvena zvezda: Guteša, Nikolić (89. Matić), Radojević, Spajić (67. Đermanović), Rodić (46. Ogbu), Kanga,N. Mituljikić (67. J. Mituljikić), Knežević (89. Ilić), Olanjinka, Katai (89. Cvetković), Endiaje (75. Ćurić).

Zenit: Keržakov (46. Vasjutin), Santos (46. Fernandes), Nino (62. Gimaraeš), Rodrigao, Karavaev, Kovalenko, Ahmetov, Erohin (62. Černji), Mantuan, Pedro (46. Vendel), Isidor.