ŠTA SAD KAŽE PIKSI: Možda smo pobedili, ali nismo trijumfovali

Foto: Nenad Kostić

Sećate li se Piksijeve izjave posle Svetskog prvenstva u Kataru kada je rekao „Izgubili smo, ali nismo poraženi“? E pa to može da posluži kao šlagvort apropo jučerašnje utakmice.

Slavila je Srbija protiv Kipra rezultatom 0:1 nakon pogotka Sergeja, ali sem toga nismo videli mnogo fudbala. Osim promašenog penala Mitrovića, što je ukupno 15. put u karijeri srpskog napadača da ne uspeva da realizuje najstrožu kaznu, ali Piksi kao da ne odustaje od te ideje da baš on bude izvođač. Primetan je i prilično loš tretman prema trenutno najtalentovanijem srpskom fudbalu – Lazaru Samardžiću, koga ni lucidna asistencija nije uspela da zadrži na terenu duže od poluvremena, ali je za promenu ovu utakmicu počeo.

Pravio je Kipar šanse, gađao stative, bivao nespretan u završnici, a veoma inspirisano je na golu našeg tima branio Rajković, koji na kraju komotno može da ponese epitet igrača utakmice.

Naravno centralna figura bio je rekorder Dušan Tadić, koji je postao fudbaler sa najviše utakmica u nacionalnom timu, ali sve sem toga je bilo izuzetno mlako pred Evropsko prvenstvo koje nas očekuje u junu.