Stefan Savić defanzivac Atletiko Madrida za „Max Sport“: Žao mi je što je BSK iz Borče pao na niske grane

Foto: Portal Luca

Kriza iz temelja ljulja BSK iz Borče, aktuelnog člana Beogradske zone. Klub koji je igrao u najvišem rangu, danas je na korak od selidbe u peti rang!

Od duela sa vodećim timovima srpskog fudbala i punih tribina, ostale su samo uspomene i slike na zidovima klupskih prostorija. Ostaće zapisano da je u fudbalske visine nekoliko igrača krenulo baš iz Borče. Jedan od njih je Stefan Savić, defanzivac Atletiko Madrida i reprezentativac Crne Gore.

Ovaj fudbaler je došao u BSK iz rodnog Mojkovca kao kadet. Već u omladinskom pogonu skrenuo je pažnju na sebe, pa ga je tadašni trener Veličko Kaplanović prekomandovao u prvi tim. Jedna sezona, bila je dovoljna za odlazak u Partizan, a ubrzo i u Mančester siti. Seća se iskusni defanzivac tih vremena.

– Bio je to period koji će mi trajno ostati urezan u sećanju – počeo je Stefan Savić, razgovor za „Max Sport“ – Ništa tada nisam znao o malom klubu iz Borče. Ali, vrlo brzo sam se uverio da je u punom naponu. Sjajni uslovi, odlično organizovana omladinska škola, a nekako u isto vreme i seniorski tim je krenuo uzlaznom putanjom. Debitovao sam u tadašnjoj prvoj ligi kod trenera Kaplanovića koji ima velike zasluge za moju dalju karijeru.

Bio je to sastav BSK koji su činili golman Đođo, pa Topić, Žarković, kapiten Bojović, Đukić…

Na konstataciju da je klub iz Borče danas na začelju Beogradske zone, iskusni fudbaler rekao je:

– Šteta, baš mi je žao. Čuo sam da je BSK pao na niske grane. U vreme kada sam ja igrao klub su vodili Baja Vasić i Obrad Ćesarević. Znalo se ko šta radi. Bilo je mnogo u to vreme mladih trenera. Kaplanović i Aničić koji su i mene trenirali. Očigledno je negde nastao problem i ne bih sada da ulazim u to. Verujem da će se klub brzo oporavti. Kažem, Borča ima sjajne uslove, rekao bih superligaške – naglasio je Stefan Savić, koji u nogama ima finale Lige šampiona, a nekoliko godina zaredom FS Crne Gore ga je proglašavao za najboljeg igrača ove zemlje.