Stepojevac ponovo na fudbalskoj mapi

Foto: FK Stepojevac 1934

Fudbal u Stepojevcu jednom od najvećih naselja lazarevačke opštine, uvek je ima važno mesto. Dobre utakmice gledale su se bilo da se klub zvao Posavina, 7. oktobar, Stepojevac… Pre nekoliko godina usledila je prava ekspanzija rezultata kada je klub, tada pod nazivom Stepojevac Vaga od Druge opštinske lige za četiri sezone dogurao do Srpske lige!

Iza celog projekta stajao je privrednik Miroslav Bata Kuzmanović, ali je pre dve godine došlo do promene imena kluba koji je postao Ušće Novi Beograd i kao takav igra u društvu beogradskih srpskoligaša, ali se mečevi ne igraju u Stepojevcu, već na terenu IMT, koji je raktično stariji brat kluba sa novi imenom.

Grupa mladih entuzijasta, uglavnom bivših igrača ovog kluba, odlučila je da ponovo osnuje klub Stepojevcu i imenu mesta doda samo broj 1934. Od naredne sezone Stepojevčani će igrati u najnižem rangu Drugoj opštinskoj ligi Lazarevca.

Želja nam je da se lopta ponovo kotrlja na našem prelepom terenu, koji ma pokrivene tribine, restoran, više nego sjajne klupske prostorije, parking… Cenimo šta je  prethodnom periodu urađeno za klub, Bata Kuzmanović je mnogo uradio, ali smo sada došli na ideju da krenemo nešto novo, gde će se okupljati bvši igrači, gde ćemo kroz mlađe selekcije da gradimo perspektivu. Rezultati nam neće biti u prvom planu, već da izgradimo neki novi imidž i Stepojevac vratimo tamo gde mu je i mesto – kaže Miloš Brkić, bivši igrač, trener, a u novom rukovodstvu izabran je za predsednika kluba.