SUPERLIGA SRBIJE: Vojvodina protiv Voždovca traži prvu pobedu u prolećnom delu

Foto: FK Vojvodina

Fudbaleri Vojvodine će danas od 18 časova i 30 minuta dočekati Voždovac na stadionu “Karađorđe” u okviru 24. kola domaćeg prvenstva.

Vojvodina je od početka drugog dela lige tražila pravi ritam i recept za pobedu. Međutim, novosadski tim nikako nije mogao da stigne do trijumfa, iako je popularnoj “Voši” malo nedostajalo u par navrata da stigne do iste. Danas protiv ekipe iz Zaplanjeske će imati mogućnost da prekine niz negativnih rezultata, koji zapravo traje od duela protiv Voždovca odigranog 23. decembra 2023. godine.

“Stara dama” je ovog proleća na “Karađorđu” odigrala 0:0 protiv Spartaka, a pre toga protiv lučanske Mladosti kada je u Novom Sadu bilo 1:1. Takođe, Vojvodina je izgubila na gostovanju od Radničkog 1923 u Kragujevcu sa 2:1, a onda u prethodnoj rundi remizirala u Ivanjici sa Javorom (2:2).

Sa druge strane, Voždovac nije u idealnoj formi u nastavku Superlige Srbije. Izabranici Nikole Mitića su vezali četiri poraza, pa su tako redom gubili od Crvene zvezde, Napretka, Mladosti i Spartaka.

Očekuje nas “tvrda” utakmica, a obe ekipe će tražiti izlaz na stazu pobednika.