Superliga Srbije: Zvezda na plus 4!

Foto: Sportal

Završeno je i 26. kolo Superlige Srbije u okviru kog je odigrano osam duela. Radnik i IMT su započeli rundu u Surdulici je gde domaćin doživeo novi poraz, a jedini gol na meču je postigao Lutovac u 71. minutu i tako pred pauzu naterao Radnik da se zabrine o budućnosti.

Na krovu tržnog centra su Voždovac i Čukarički odigrali duel koji je veoma ravnopravno završen podelom bodova i rezultatom 1:1. Gosti su poveli preko Adžića u 45. minutu da bi u 70. Miletić izjednačio i doneo bod ekipi iz Zaplanjske.

Spartak i TSC su odigrali veoma efikasan meč sa puno golova a na semaforu je na kraju bilo 2:4 u korist tima iz Bačke Topole. Radin i Ćirković donose vođstvo gostujućoj ekipi koje povećava Jovanović u drugom poluvremenu. Mijić tri minuta kasnije smanjuje, ali Ubiparip u 65. ponovo pogađa za 2:3 i uvodi meč u neizsvesnu završnicu. Sve sumnje oko pobednika je otklonio sjajni Ćirković golom u 74. minutu.

Vojvodina je minimalnim rezultatom pobedila Novi Pazar u jako važnom meču u borbi za plej-of. Kada se činilo da će ostati mirne mreže pojavio se Petrović i u 85. minutu doneo veliko slavlje Novosađanima.

U Lučanima je Mladost odnela bod Partizanu pogotkom Petra Bojića u 44. minutu, dok je za crno-bele pogodio Nikolić pet minuta pre kraja i ,,spasio’’ tim koji je sada na drugom mestu i zaostaje četiri boda.

Kiks Partizana je iskoristila Crvena zvezda i ,,deklasirala’’ Radnički iz Kragujevca sa 5:0. Crveno-beli su protiv jakog protivnika pružili možda i najbolju partiju ove sezone a mrežu su tresli Stamenić, Endiaje dva puta, Hvang i Katai. Crvena zvezda nastavlja da čvrsto drži vodeću poziciju i na pauzu odlazi mirno.

Javor je u Pančevu pobedio Železničar sa 0:1, jedini gol je postigao Stjuart u 60. minutu i time napokon podigao Javor iznad opasne zone, dok Pančevcima sve ozbiljnije preti ispadanje iz lige.

Za kraj je u Kruševcu Napredak rutinski savladao Radnički iz Niša koji je pružio još jednu bledu partiju bez rezultata i sada se grčevito bori da ostane u ligi. Gol odluke je delo Bastajića na asistenciju Majdevca u 47. minutu.

Radnik – IMT 0:1
Voždovac – Čukarički 1:1
Spartak – TSC 2:4
Vojvodina – Novi Pazar 1:0
Mladost – Partizan 1:1
Crvena zvezda – Radnički 1923 5:0
Železničar – Javor 0:1
Napredak – Radnički Niš 1:0