Superliga: Zvezda ponovo na čelu tabele

Foto: Telegraf.rs

Novo kolo Superlige Srbije nam je donelo mnogo uzbuđenja od kojih se izdvaja kiks Partizana i pobeda Crvene zvezde zahvaljujući kojoj je prva na tabeli.

Rundu su započeli TSC i Mladost a tim iz Bačke Topole je trijumfovao sa 4:1. Počelo je sjajno za domaćina, golom u drugom minutu Ćirković je doneo vođstvo timu, da bi Pantović povisio prednost u 58. minutu. Deset minuta kasnije ponovo pogađa Ćirković a poslednji gol za TSC je postigao Jovanović nakon 180 sekundi. Utešni gol za Mladost je delo Veličkovića u 75. minutu,

U Novom Pazaru domaćin je sa Voždovcem podelio bodove jer je rezultat bio 2:2, a poveli su plavo-beli pogotkom Sume u 13. minutu. Izjednačenje Zmajevima donosi Vilca devet minuta kasnije, da bi ponovo Suma, ovaj put sa bele tačke, vratio prednost u 55. minutu. Konačan rezultat je postavio Savić u poslednjim trenucima sudijske nadoknade pa je utisak da su bodom zadovoljniji gosti.

Čukarički je na Banovom brdu dočekao subotički Spartak a najupečatljiviji detalji ovog meča su dva gola Luke Adžića direktno iz kornera u 29. odnosno 51. minutu. Ipak, Martinović četiri minuta kasnije smanjuje prednost a Ubiparip svom timu donosi vrlo važan bod u 81. minutu.

Javor je u Ivanjici rutinski savladao poslednjeplasirani Radnik sa 2:1, a utakmicu je golom započeo Gojković nakon samo četiri minuta fudbala. Mićić duplira vođstvo u 33. minutu a sedam minuta pre kraja meča prednost smanjuje Oreščanin, međutim Surduličani ipak na jug Srbije odlaze praznih ruku.

Vojvodina, sa druge strane, tri boda nosi na sever zemlje budući da su u Beogradu savladali IMT sa 1:3 uz autogol Bambulića i dva pogotka Zadija dok se za domaćina strelac bio Luković.

Radnički 1923 se nije previše pomučio protiv pančevačkog Železničara pa je uspeo da trijumfuje sa 3:0. Kragujevčani su pogađali preko Vidosavljevića, Sahlija i Zorića i tako nastavili sjajan pobednički niz.

Na stadionu Partizana viđen je pravi šok kada je Andrija Majdevac sjajnim pogotkom u 33. minutu doneo prednost Napretku iz Kruševca, a uprkos naporima crno-belih 0:1 je bio i konačan rezultat.

Priliku da preuzme prvo mesto na tabeli je iskoristila Crvena zvezda koja je rutinski u Nišu savladala Radnički sa 0:2 golovima Kange i Kataija tako da trenutno ima dva boda prednosti u odnosu na večitog rivala.