Šušnjar 1977 sa trenerom Piksijem Kovačevićem neodustaje od trke za Srpsku ligu

Foto: FK Šušnjar 1977

Ovogodišnje prvenstvo Beogradske zone je zanimljivo iz više razloga. Prvo, zbog činjenice da će dva kluba direktno da izbore plasman u viši rang, a trećeplasirana ekipa će to moći da ostvari kroz baraž. Na kraju sezone zbog skraćenja ovog ranga, praktično ispada pola lige, a jedan od klubova će imati mogućnost da spa s  potraži kroz doigravanje.

Trenutno trka za prva tri mesta je više nego neizvesna. U vrhu tabele kuva. OFK Budućnost ima 39, Komgrap i Ravna gora po 35, Šušnjar 1977 i BSK 1926 po 33, Umka 30 bodova.

Jedan od timova koji vidi svoju šansu da se domogne Srpske lige je i Šušnjar 1977 na čijoj klupi sedi nekadašnji prvotimac Crvene zvezde i reprezentativac Nenad Piksi Kovačević.

– Prija nam pogled na tabelu, ali bismo bili još zadovoljniji ako budemo među tri najbolja kluba. Kako ima još dosta da se igra, verujemo da ćemo taj cilj i ostvariti – kaže Dušan Šuka, igrač ali i član rukovodstva zonaša iz predgrađa Lazarevca.

Sledi duel sa OFK Žarkovom?

– U tih 90 minuta ulazimo kao favoriti i to moramo da potvrdimo. Očekujemo pobedu i tri nova boda i da na taj način zadržimo korak sa vodećima.

Prvotimac plavo-belih, nema dilemu oko kruga kandidata za plasman među srpskoligaše.

– Između sadašnjih pet ekipa iz vrha tabele treba tražiti putnike za viši rang. Sve to nagoveštava više nego zanimljivu polusezonu – objasnio je Šuka.

U Šušnjaru se privode kraju radovi na rekonstrukciji terena gde bi uskoro klub trebalo da igra mečeve za bodve. Ove sezone Šušnjar 1977 kao domaćin rivale dočekuje u Šopiću na terenu Šumadije.