Uroš Lečić, velika nada zrenjaninskog rvanja

Foto: Zrenjaninske

Sport je oduvek imao značajno mesto kada je reč o Zrenjaninu. Nekada je fudbal bio dominantan, sada se zadovoljava Srpskom ligom. Rukomet se pročuo u Evropi, a i košarka je bila jedno vreme u vrhu.. Pa ipak, nekako u senci ostaju oni, uslovno rečeno manji sportovi. Izmeđuostalih i rvanje.

Rvački klub Proleter ostvaruje sve zapaženije rezultate kako na domaćim, tako i na međunarodnim takmičenjima. Jedan iz grupe rvača ovog kluba Uroš Lečić, nedavno se okitio  titulom juniorskog prvaka Vojvodine. Na taj način, ne da je pokazao da je dominantan u ovom uzrastu i rvanju, već i da je jedan od najtalentovanijih sportista koje  Zrenjanin trenutno ima.

– Ovim sportom se bavim od prvog razreda, od malena. Počeo sam tako što sam posmatrao borme mog sadašnjeg trenera Đorđa Miloskog. Dopalo mi se i evo ostao sam veran rvanju – kaže Lečić.

Kada je reč o uspesima za sada ovaj sportista može da se pohvali sa dve bronzane medalje na Prvenstvu Srbije, drugim mesto u takmičenju za Kup Srbije. Osvajao je i trofeje i na državnim prvenstvima za juniore.

– Nedostaje mi medalja i to zlatna sa Prvenstva države, pa se nadam da će mi i ona uskoro zasijati oko vrata – optimista je Uroš Lečić, talentovani rvač zrenjaninskog Proletera.