Veče puno golova u Italiji, kolo zatvorila podela bodova

Foto: Reuters

Nedelja je u Italiji započela minimalnim rezulatima. Prvo je Verona u Gostima porazila Leće golom Folorunšoa koji je nakon dodavanja Suslova lepo plasirao loptu u donji levi ugao, da bi dva ipo sata kasnije Kristijan Pulišić doneo pobedu Milanu. Igrao se 40. minut kada je američki reprezentativac zatresao mrežu. Sudija je najpre podigao ruku signalizirajući nedozvoljenu poziciju, ali je VAR bio saveznik ,,roso-nera’’ i obavestio Sakija da bi trebalo da pokaže na centar, što je i učinio. Do kraja meča Empoli nije mogao da pripreti, a navijači sa San Sira odlaze spokojni.

Prvo poluvreme u Torini je pripalo ekipi iz Bergama, a zaslužan je Kopmajners koji je odreagovao na loptu Pašalića i pogodio za vođstvo u 35. minutu. Kambiaso i Milik donose preokret u 66, odnosno 70. minutu, ali konačni rezultat u 75. postavlja junak Atalante – Kopmajners.

Kolo su u istom maniru zatvorili Fiorentina i Roma. Poluvreme je završeno minimalnim vođstvom “viola”, a vinovnik je bio Ranijeri u 18. minutu. Auar 40 minuta kasnije donosi izjednačenje izabranicima Danijelea De Rosija, ali Mandragora u 69. vraća prednost. Mogli su da potvrde pobedu domaći igrači, ali je u 80. minutu Biragi promašio jedanaesterac, a kazna je stigla u sudijskoj nadoknadi kada je Ljorente doneo bod romi i stavio tačku na 28. kolo.

Serija A 10.03.2024.

Leće – Verona 0:1
Milan – Empoli 1:0
Juventus – Atalanta 2:2
Fiorentina – Roma 2:2