Večiti derbi u četvrtfinalu

FOTO: STK CRVENA ZVEZDA

Regularni deo šampionata u Superligi Srbije je završen, a  odmah na početku plej-ofa nas očekuje susret Crvene zvezde i Partizana. U ženskoj konkurenciji Novi Sad i TSC će voditi glavnu bitki za šampionski naslov.

Najbolja ekipa u regularnom delu je Radnički iz Beočina koji je u 16 mečeva zabeležio 14 pobeda i samo dva puta položio koplje. Oni će u četvrfinalu odmeriti snage sa TSC-om koji je bio četvrti u svojoj grupi. Na istoj strani kostura se nalaze i večiti rivali.

Vicešampion države u svojim redovima ima reprezentativca, Marka Jevtovića,  koji je izneo očekivanja pred narednu utakmicu.

Očekuju nas neizvesni mečevi protiv Partizana, koji je blagi favorit u ovom četvrtfinalu. Za njih igraju Karakašević, legenda našeg sporta, Poljak kineskog porekla Zeng, kao i ruski internacionalac Pavkov. Imali smo samo tri poraza u regularnom delu, i smatram da nam to daje za pravo da se nadamo najvišem plasmanu. Naravno tu su i sjajne ekipe poput našeg narednog protivnika, Radničkog iz Beočina i mnogih drugih – rekao je Jevtović.

Ostali rivali u muškoj konkurenciji su Banat – Spartak i Železničar – Požarevac.

U ženskoj konkurenciji titulu brani Novi Sad, koji je ove sezone zabeležio sjajne uspehe u Ligi šampiona. One će u četvrtfinalu igrati protiv Sente. Ekipa koja je najveći favorit uz Novosađanke je TSC koji dočekuje u prvoj utakmici plej-ofa Čoku. U ostalim duelima sastaju se Unirea-Obilić i Josip Kolumbo – Panonija.

Prve utakmice počinju od ponedeljka sledeće nedelje, a poslednji meč na programu je u nedelju 17. marta.