Veljko Vukojević za „Max Sport“: Više volim Ronalda od Runija, želim da se dokažem u Zvezdi

FOTO: Bogatić Info

Mladi fudbaler Veljko Vukojević je jedan od najboljih igrača iz Zvezdinog omladinskog pogona, a za Max Sport priča o počecima, kao i njegovim najvećim ambicijama.

-Počeo sam sa 5 godina u jednom klubu u Šapcu, odveo me je moj deda. Nakon nekog perioda sam prešao u Partizan i tamo proveo par godina do dolaska u Crvenu zvezdu.

Vreme u Zvezdi posebno, san mu se ostvario.

-Za sada je sve sjajno. Igram odličnu sezonu, ekipa je fantastična, među nama vlada neverovatna atmosfera, za koju smatram da je najbitnija da bi se pobeđivalo. Što se tiče crveno-belog dresa, sanjao sam da ga jednog dana obučem i mogu reći da mi se ostvario san koji imam od malih nogu.

Gol Lajpcigu najdraži u dosadašnjoj karijeri.

-Osećaj je i dalje neverovatan. I dalje mi je sve to čudno, sjajan je osećaj igrati Ligu šampiona. Poseban trenutak za mene je bio u Lajpcigu, kada sam postigao pogodak jednom takvom timu. Naravno iza svega toga stoje veliki trud i rad cele ekipe, koji se na kraju isplatio.

Jedan od najboljih strelaca ne mari za individualnom statistikom. Timski duh je najbitniji, smatra da je to jedino važno u cilju osvajanja titule.

-Ne osećam teret. Smatram da se od napadača očekuje da postiže golove i kao što svaku ima ulogu u ekipi tako i ta pozicija ima svoju. Izdvojio sam se ove sezone sa 12 golova, ali isto tako mislim da se može na isti način istaći neko drugi. Sve su to zasluge ekipe, svi su odlični momci, te se nadam da ćemo nastaviti da igramo i pobeđujemo kao i do sad.

„Ko ima bilo kakvu vrstu pritiska, fudbal nije sport za njega“.

-Za nas napadače je teško kada ne ide i kada dođe neka serija moramo se brzo izvući iz toga. Smatram da je tada potreban najveći trud i rad, a ko ne zna da se nosi sa pritiskom da uopšte ne treba ni da igra fudbal.

Debi za prvi tim protiv Trajala je za njega predstavljalo nešto posebno.

-Sigurno je to najlepši trenutak u dosadašnjoj sezoni, a možda i u životu. Ostvario sam san i ne mogu opisati trenutak kada sam zakročio na teren sa svim tim prvotimcima, definitivno nešto što se ne može opisati rečima. Mnogo mi znači podrška kluba, samo još više utiče na moje samopouzdanje, cinjenica da svi veruju u mene je podstrek više da napredujem.

Svi žele isto, ali on pre svega želi Zvezdin dres.

-Mislim da su svima ciljevi isti. Svaki fudbaler mašta o Ligi petice ili Ligi šampiona, ali pre svega želim da postanem standardni prvotimac Crvene zvezde i da sa mojim klubom igram u najelitnijem evropskom takmičenju.

Nada se nastupima i odličjima u seniorskoj reprezentaciji.

-Imamo dosta talentovanih i dobrih igrača u mlađim kategorijama. Nadam se da ćemo svi nastaviti da igramo u ovakvom ritmu i da ćemo napredovati, pa da u jednom trenutku zaslužimo dres reprezentacije Srbije i pokušamo da napravimo velike rezultate na Evropskom i Svetskom prvenstvu.

Zvezdin Runi, kako ga zovu, istakao je da je pored igrača po kom je dobio nadimak, Ronaldo neko na koga se najviše ugledao.

-Najveći uzor mi je Kristijano Ronaldo. Cenim njegovu požrtvovanost i predanost prema treningu i generalno sportu. Naravno, uz njega mi je jedan od idola Vejn Runi po kom sam dobio nadimak.