Vildoza: Zauvek ću da volim Zvezdu i Beograd

Foto: Eurohoops

Iako će večerašnji meč između Crvene zvezde i Panatinaikosa propustiti zbog povrede i ostati u Grčkoj, bivši plejmejker crveno-belih – Luka Vildoza je za klupski sajt govorio o lepim uspomenama koje ga vežu za Beograd i ekipu sa Malog Kalemegdana.

Koleno je sve bolje i bolje. Mislim da sam prvi put malo požurio sa povratkom na teren i ispostavilo se da to nije bila najbolja odluka za moje telo. Sada smo odlučili da se potpuno oporavim, koliko god to vremena oduzelo i za sada sve ide kako treba. Nažalost, neću moći da igram u Beogradu, ali nadam da ću se do kraja ove ili tokom sledeće nedelje priključiti timu i drago mi je što ću biti potpuno zdrav za nove utakmice  – započeo je Vildoza razgovor za klupski sajt.

Biće čudno, posebno zato što nisam došao u Beograd. Želeo sam da dođem i da opet vidim navijače koji su me maksimalno podržavali protekle sezone, što je zaista bilo neverovatno. Naravno, gledaću utakmicu i podržavati svoj tim, ali ljubav koju osećam prema Crvenoj zvezdi je uvek prisutna.

U Crvenu zvezdu je došao kao veliko pojačanje i bio je nosilac tima sa kojim je osvojio dva trofeja.

Kada pomislim na prošlu sezonu mnogo stvari mi prođe kroz glavu. Ali ono što je prvo jeste činjenica da su mi pružili priliku da igram posle veoma teške povrede u NBA ligi. U Milvokiju sam se ozbiljno povredio, a Crvena zvezda mi je omogućila da se vratim Evroligi i pokažem kakav igrač mogu da budem kada sam potpuno zdrav. Od prvog dana u Crvenoj zvezdi sam osećao ljubav i prihvaćenost. Naravno, nisam bio uopšte srećan zbog cele situacije koja se desila u NBA, ali sam dobio šansu, koju sam iskoristio i činjenica da sam dobio MVP priznanje za najboljeg igrača meseca u Evroligi, ali i da sam bio jedan od lidera tima zaista je neverovatna i uvek ću biti zahvalan na svemu što mi je pruženo.

Vildoza se u Beogradu osečao kao kod kuće, a vreme u Crvenoj zvezdi će mu uvek ostati u najlepšem sećanju.

Kada govorimo o Beogradu, zaista sam se sjajno osećao tu. Od prvog do poslednjeg dana sam se osećao kao da sam kod kuće. I sada se desi da mi neki Zvezdaš pošalje poruku i sve je to zaista sjajno, moram priznati. Beograd, Crvena zvezda i navijači imaju posebno mesto u mom srcu. Moja devojka je navijačica Crvene zvezde i zajedno pratimo svaku utakmicu. Znam da sam tokom sezone imao uspona i padova, ali su mi navijači pružali ogromnu ljubav iz dana u dan što je bilo sjajno i veoma sam im zahvalan na tome i sigurno to nikada neću zaboraviti.

Posebno će zapamtiti navijače kojima je bio pravi miljenik.

Postoji mnogo stvari koje bih rekao navijačima. Jasno je da smo kao tim imali i uspona i padova, bilo je i dosta povreda, ali su oni svakog dana i tokom svake utakmice bili uz nas. I kada je bilo dobro i kada je bilo loše. Bili su nam najveća podrška od prve, pa sve do poslednje utakmice. Kad god bih ušao u „Pionir“ osećao bih se kao kod kuće. Tako nešto sam počeo i ovde da osećam, moram biti iskren, ali nije isto kao u Srbiji. Navijači ovde i u Beogradu su sjajni, to se ne dovodi u pitanje, ali ono što su nam pružili Zvezdaši prošle sezone je bilo neverovatno.

Za kraj je objasnio i da uči srpski, u čemu mu dosta pomaže i devojka – odbojkašica Milica Tasić.

Da, dobro ste čuli, učim srpski, sve zapisujem. Znam da ima dosta pravila kako se određene reči izgovaraju, ali moram priznati da je srpski zaista težak jezik. U jednom momentu sam prestao, pošto je zaista težak jezik i onda sam se dosta nervirao, ali sada sam se vratio i uz pomoć moje devojke ide lakše. Nadam se da ću naučiti do sledeće sezone i da ću kada opet dođem u Beograd moći navijačima da pošaljem poruku na srpskom. Kao što sam već rekao, Beograd i Crvena zvezda imaju posebno mesto u mom srcu i nadam se da ću opet moći da osetim sve to, grad, atmosferu, strast… – objasnio je Vildoza.