Zvezda bez plejmekera, i šta sad?

FOTO: Eurohoops Team

Zvezdini primarni plejmejkeri su povređeni (Jago, Teodosić i Topić). Sad bez Jaga na terenu, Sferopulosu ostaju Nedović i Hanga kao alternativa na toj poziciji.

Podsetimo, Topić je odsutan od početka januara. Kada je mladi plejmejker bio na terenu Zvezda je uspela da veže dve pobede (Fenerbahče na strani i Partizan kod kuće) u najelitnijem takmičenju u Evropi. Sferopulosu fali takav jedan igrač i ostaje nam samo da se nadamo da će se Nikola što pre oporaviti.

Miloš Teodosić od starta sezone igra malo po malo. Nema sumnje da je on najiskusniji igrač i da je veoma bitan šraf za crveno-bele, to govori i statistika da kada on nije na terenu u Evroligi Zvezda ne zna za pobedu. U Nišu je igrao na svoju odgovornost i doneo pobedu svom timu iako nije bio skroz spreman.

Jučerašnji udarac je kap koja je prelila čašu strategu crveno-belih. Jago je u borbi za loptu zadobio udarac od strane Bonzija Kolsona na dva i po minuta pre kraja meča. Iskusni brazilac pruža sve bolje partije u dresu Crvene zvezde, ugovor je potpisan na 3 godine i nema sumnje da će ako nastavi sa ovakvim partijama postati jedan od lidera svoje ekipe.

Nakon meča protiv Krke u domaćem prvenstvu, trener Zvezde je istakao da Topić i Teodosić treniraju u posebnom režimu, ali da još uvek nemaju zeleno svetlo od strane medicinskog tima da se priključe ekipi.

Grčkom stručnjaku ostaje sad samo da veruje da će se igrači što pre oporaviti i biti svi na okupu.