Zvezda direktno u Ligi šampiona? Šansa postoji

FOTO: EPA/Martial Trezzini, FK Crvena Zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde imaju četiri boda viška u odnosu na drugoplasirani Partizan, te bi ukoliko osvoje naslov prvaka mogli direktno u Ligu šampiona naredne sezone.

Dosta ima još da se igra, mnogo bodova je opticaju u svim ligama, ali sigurno je da će čelnici crveno-belih pomno pratiti dešavanja u Danskoj, Ukrajini, Češkoj…

Prvi tim koji ne sme da bude šampion svoje zemlje je Šahtjor. Klub iz Donjetska zauzima prvu poziciju u veoma otvorenom prvenstvu jer mu za vratom diše Krivbas, dok su u trci još Dinamo iz Kijeva i Dnjepar.

Slavija i Sparta po svemu sudeći vodiće bitku do samog kraja. Klubovi iz prestonice se kotiraju dosta drugačije kada je u pitanju UEFA rang lista, te Slavija ima 53.00, dok Sparta ima duplo manji koeficijent i nalazi se daleko ispod Zvezde.

Zanimljivo će biti i u Danskoj gde Kopenhagen zaostaje tri koraka za prvoplasiranim timom. Mitjilend se nalazi na liderskoj poziciji sa 48 bodova, dok je na drugoj Brondbi sa 47.

Zvezda će pratiti situaciju u komšiluku i navijati za Hajduk i Reku protiv DInama. Zagrepčani se nalaze ispred crveno-belih, te će u korist kluba sa Marakane ići na ruku samo činjenica da Dinamo ne bude prvak Hrvatske u tekućoj sezoni. On se nalaze na poziciji 3 sa pet bodova zaostatka u odnosu na Rijeku koja ima meč više.

Klub koji se nalazi ispred sa koeficijentom, ali je odavno završio bitku za titulu je Bazel. On zauzima trenutno deseto mesto u švajcarskom šampionatu.

Partizan ukoliko bude šampion svakako će kvalifikacije morati da počne od plej-ofa zbog malog koeficijenta. Bilo koji tim u slučaju osvajanja drugog mesta moraće da počne kvalifikacije od drugog kola.