Zvezda i Mocart fondacija obeležili osmi mart posetom Sigurne kuće

Foto: FK Crvena zvezda

Crvena zvezda i Mocart fondacija na Dan žena žele su još jednom želeli da ukažu na važnost borbe protiv nasilja u porodici, a naročito nad ženama, koje su posetili u Sigurnoj kući i obradovali ih poklonima.

Društvo damama je pravio šef stručnog štaba kluba iz Ljutice Bogdana – Vladan Milojević. Fudbalski klub Crvena zvezda iskoristio je osmi mart da posetom na trenutak ulepša tešku svakodnevnicu korisnicama ove kuće, te im uruči pokloni, kao i njihovim mališanima.

Vladan Milojević je istakao da je veoma bitno da svaki dan, bude Dan žena.

Mnogo mi znači poseta, veoma sam se obradovao zbog gesta na koji smo se odlučili. Vaspitan sam u porodičnom duhu. Ne bismo smeli samo osmog marta da obraćamo pažnju na žene. Mislim da su dame pre svega jako bitna bića za nas, za mene možda i najbitnija. Čovek sam koji gaji porodične vrednosti, nosim to iz mog vaspitanja, a imam i sina i ćerku. Poželeo bih da žene koje se nalaze u Sigurnoj kući nađu svoju sreću, a siguran sam da će u tome i uspeti. Život je jedan maraton, dug, sa puno iskušenja, nadam se da će kroz sva iskušenja da prođu brzo i nađu sreću sa njihovom decom – poručio je Vladan Milojević.

Istakao je Milojević da će dame uvek moći da se oslone na naš FK Crvena zvezda.

Crvena zvezda je veliki klub, društveno-odgovorna organizacija i to je naš posao. Potrebno je da otvaramo oči, a ne da ih zatvaramo pred problemima, da pomažemo koliko možemo. Veoma sam ponosan kao trener na svoj klub, jer smo danas damama priredili lep gest. Crvena zvezda će uvek ovim ženama stajati na raspolaganju. Moramo da shvatimo da je svaki dan zapravo Dan žena i na njih da obraćamo pažnju jer su one najlepša i najbolja bića na svetu. Kad stojite pred ovim ženama i vidite njihove osmehe to je uvek neprocenjivo – zaključio je Vladan Milojević.

Zadovoljstvo zbog još jedne posete Crvene zvezde i Mocart fondacije istakla je koordinatorka Sigurne kuće – Vesna Stanojević.

Poseta mnogo znači, ali ovo nije prvi put da se FK Crvena zvezda setio žena i obradovao ih za osmi mart, to je bio slučaj bio i na dan Nove godine. Njima to mnogo znači, daje im nadu, da neko misli na njih. Danas smo se ovde okupili kako bismo im poslali poruku da nisu same. Smatram da ovaj praznik treba obeležavati, jer neke druge žene su stradale da bismo mi danas bili ono što jesmo. Pažnja ženama treba da se ukazuje svakog dana u godini, ne mislim da svakog dana treba da im se kupuje cveće, nego da one imaju osećaj da su bitne i da niko nema pravo da ih napada, omalovažava i smatra građanima drugog reda, što se kod nas već godinama događa. Zahvaljujem se Crvenoj zvezdi i Mocartu, što su došli i nama svima od ovog praznika napravili jedan prelep doživljaj – rekla je Vesna Stanojević.