ZVEZDA NE MORA DA BRINE ZA BUDUĆNOST: Zvezdina deca odigrala važnu ulogu u pobedi nad Zenitom

FOTO: FK Crvena zvezda

Zvezdaška javnost je imala priliku da se u subotu uveče upozna sa mladim igračima, koji su imali zapaženu ulogu u pobedi nad šampionom Rusije.

Na prijateljskom meču protiv Zenita, šansu da zaigraju pred krcatom Marakanom, pored čuvara mreže- Ivana Guteše, dobili su i prvotimci Grafičara- Marko Ćurić, Boris Matić i Fejvor Ogbu, kao i omladinac Crvene zvezde- Aleksa Cvetković.

Najduži staž u Crvenoj zvezdi definitivno ima desni bek- Boris Matić, koji je rođen 19. avgusta 2004. godine, sinoć je prvi put osetio kako je to zaigrati pred punom Marakanom.

Marko Đurić je zadnji vezni fudbaler, koji može da pokriva sve pozicije u sredini. Sinoć je protiv Zenita za nešto više od 15 minuta pokazao da poseduje neophodan talenat i kvalitet, čak je posle njegovog centaršuta Zvezda došla do pobedničkog gola preko Nikole Kneževića. Rođen je 17. avgusta 2003. godine, a u Crvenu zvezdu je došao 2017.

Fejvor Ogbu, mladi nigerijski internacionalac je rođen 26. juna 2004. godine, igra na poziciji štopera, a u Crvenu zvezdu je došao prošle godine. Ima odlične predispozicije za poziciju na kojoj igra. Za 45 minuta na terenu protiv Zenita je bio i više nego korektan te dao do znanja da Zvezda ne treba da brine što se tiče pozicije štopera u budućnosti.

Aleksa Cvetković, momak rođen 13. Maja 2005. godine. Može da pokrije više pozicija u veznom redu, dok se najbolje snalazi kada ima nešto ofanzivniju ulogu, jer tada njegova kreativnost dolazi do izražaja. U Zvezdu je došao 2021. godine, i kao nagradu za dobre partije u Omladinskoj ligi Srbije dobio je priliku da zaigra pred punom Marakanom.