Zvezdini reprezentativci: Najmlađi napravili najveći uspeh, Mijailović se vratio u reprezentaciju

FOTO:  Zvanični FB/TW/IG kluba/saveza

Usledilo je klupsko zatišje, ono što većina ljudi ne voli, a na red su došli mečevi reprezentativnih selekcija. Ne vole klubovi kada ostaju bez igrača, ali kada je povod odziv reprezentaciji svakom klubu imponuje da u svom arsenalu ima što više igrača koji nose nacionalni dres.

Crvena zvezda je za vreme reprezentativne pauze ostala bez 12 igrača na koje Vladan Milojević računa, kada su u pitanju treninzi na pomoćnim terenima Marakane. Zvezdin čuvar mreže, Omri Glazer se nije proslavio u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, te je sa svojom ekipom doživeo težak poraz od Islanda (4:1). Zvezdin štoper Naser Điga je u susretu sa Nigerom bio strelac jedinog pogotka za Burkinu Faso, te se odličnim nastupom nametnuo Vladanu Milojeviću u narednom periodu. Nakon mnogo godina Srđan Mijailović je dobio poverenje selektora reprezentacije. On je u susretu sa Rusijom odigrao 45 minuta. In Beom Hvang je učestvovao u osvajanju četiri boda svoje Južne Koreje u duelima sa Tajlandom. U prvom meču Korejac je bio najbolje ocenjen igrač po sajtu „SOFASKOR“. Žan Filip Kraso je za svoju selekciju odigrao nešto više od trideset minuta u remiju sa Beninom. Poslednji inostrani fudbaler koji je imao angažman tokom reprezentativne pauze je Marko Stamenić. On je odigrao svih 90 minuta u porazu od Egipta (1:0), u prijateljskoj utakmici.

Ognjen Mimović je jedini fudbaler Crvene zvezde u selekciji do 21 godine. Naši Orlići su odigrali nerešeno sa reprezentacijom Luksemburga. Lošu seriju rezultata su nastavili porazom u Leskovcu od selekcije Severne Irske (1:2). Šljivić i Sremčević se definitivno nisu proslavili na kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, pošto su momci Radovana Krivokapića ostali bez plasmana na najveće kontinentalno takmičenje. Andrija Maksimović je bio deo reprezentacije koja je trijumfom nad Turskom obezbedila plasman na EURO, a posebno se istakao protiv Turske kada je duplirao prednost svoje ekipe.